Kredi kartı nakit avans faizi yükseldi

Kredi kartı nakit avans faizi yükseldi
Kredi kartından nakit avans kullanımında uygulanan faiz oranı %4,42'den %5'e çıkarıldı. Aynı zamanda, kredili mevduat hesabının faiz oranı da %5 olarak belirlendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kredi kartlarıyla yapılan nakit avans işlemlerinde uygulanan faiz oranları, yüzde 4,42 seviyesinden yüzde 5 seviyesine yükseltildi Aynı zamanda, kredili mevduat hesapları için de faiz oranları yüzde 5 olarak belirlendi.

985.jpg

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekonomik düzenlemeler çerçevesinde, kredi kartı ve kredili mevduat hesapları üzerinden gerçekleştirilen nakit çekimlerde uygulanan faiz oranlarını güncelledi. Bu güncelleme ile birlikte, nakit çekim faiz oranları ihtiyaç kredisi faiz oranları ile uyumlu hale getirilmiştir. Ayrıca, bankacılık sektöründe Türk lirasının mevduat içindeki oranını yükseltmeye yönelik yeni önlemler alındı.

Resmi Gazete'de yayınlanan ilgili tebliğ değişikliği ile, kredi kartlarından nakit avans çekimi ve kredili mevduat hesapları için belirlenen aylık azami akdi faiz oranında artış yapılmıştır. Bu değişiklikle, aylık azami akdi faiz oranı %4,42'den %5'e yükseltilmiştir. İhtiyaç kredisi faiz oranlarında görülen son artışların ardından, nakit avans için belirlenen faiz oranı daha düşük seviyede kalmıştı; yapılan bu güncelleme ile bu durum düzeltilmiştir. Belirtilen yeni faiz oranları bugünden itibaren uygulanmaya başlandı.4512.jpg

BANKALARIN TÜZEL KİŞİ TL PAYI İÇİN AYLIK ARTIŞ HEDEFİ

Merkez Bankası, bankalara yeni bir uygulama talimatı göndererek, gerçek ve tüzel kişilere uygulanan Türk Lirası (TL) payı hedeflerini güncelledi. Artık, bankaların tüzel kişiler için belirlenen TL payı hedeflerinde aylık bir artış olacak. Önceden, tüzel kişiler için belirlenen TL payı hedefleri sadece bir önceki ayın seviyesini korumakla yükümlüydü ve 18 Ağustos 2023 tarihindeki seviyelerde sabitlenmişti. Bunun yanı sıra, bankaların TL payı seviyelerine göre değişkenlik gösteren gerçek kişi TL payı aylık artış hedefleri de yeniden düzenlendi ve bu hedeflere ulaşılamaması durumunda uygulanacak komisyon oranları yükseltildi. Bu yeni düzenlemeler bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.