Denizbank'tan dev yenilik Kredi kartlarında parmak izi devreye giriyor

Denizbank'tan dev yenilik Kredi kartlarında parmak izi devreye giriyor
DenizBank, 'Biyometrik Kart' olarak adlandırdığı yenilikçi bir teknoloji ile güvenli ödeme işlemleri sunuyor. Bu teknoloji, müşterilerin finansal işlemlerini daha güvenli ve kolay bir şekilde yapmalarını sağlıyor.

DenizBank, Biyometrik Kart sayesinde müşterilerine parmak izi tanıma teknolojisi ile güvenli ödeme imkanı sunuyor. Bankanın yaptığı açıklamaya göre, bu kart sayesinde ödemeler daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Müşteriler, kartlarını ödeme terminaline yaklaştırıp, kart üzerinde bulunan sensörle parmak izlerini taratarak işlem yapabiliyorlar.

lkm.jpg

Bu işlem sırasında, müşterinin biyometrik verileri doğrulanıyor ve kayıtlı parmak izi ile eşleşme sağlanarak ödeme işlemi birkaç saniye içerisinde tamamlanabiliyor. Şu anda sınırlı sayıda üretilen DenizBank Biyometrik Kart, belirli müşterilere sunulmakta. DenizBank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ayşenur Hıçkıran, dijitalleşme ve temassız teknolojilerin alışveriş deneyimlerini nasıl dönüştürdüğünü vurgulayarak, bankanın hem hızlı hem de güvenli çözümler sunma konusundaki kararlılığını ifade etti.

Hıçkıran, biyometrik verinin kişiye özgü olması sebebiyle finansal güvenlikte büyük bir ilerleme sağlandığını belirtti ve "Müşterilerimizin yaşamlarına değer katmayı amaçlayan bir kurum olarak, teknoloji ve yenilikçilikteki liderliğimizi sürdürmeye ve sektördeki yenilikleri öncülük etmeye devam edeceğiz. Temassız ve mobil odaklı ödeme sistemlerinin geleceğine yatırım yaparak, güvenli ödeme teknolojilerini geliştirmeye odaklandık." dedi.

Hıçkıran ayrıca, Biyometrik Kart'ın şifresiz ödeme seçeneği ile biyometrik kimlik doğrulama teknolojisini kullanıcılarına sunmanın mutluluğunu dile getirdi ve bankanın inovasyon alanında ülkeye ve sektöre katkıda bulunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.