Kombi kullanımındaki büyük hata Yüksek fatura gelmesinin nedeni buymuş

Kombi kullanımındaki büyük hata Yüksek fatura gelmesinin nedeni buymuş
Kış aylarında ısınmak için vazgeçilmezlerden olan kombi ay sonunda kabarık gelebiliyor. İşte kombi kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler...

Doğalgaz faturalarını düşürmek isteyenler için önemli ipuçları veren Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Bilir, doğalgaz kullanımında verimliliği artırmak için yapılması gerekenleri anlattı. Bilir'in açıklamalarına göre kombi tasarrufu için şunlar yapılmalı:

  • İzolasyon, evlerin iç ortam sıcaklığını korumak için önemli bir faktördür. İzolasyonu iyi olan bir apartmanda, dışarıdaki hava koşullarından etkilenmeden, iç ortam sıcaklığı sabit tutulabilir.
  • Böylece, yakıt tüketimi azaltılabilir ve tasarruf edilebilir.
  • İzolasyon sayesinde, binaların ısı kaybı önlenir ve yakıt verimliliği artar.
  • Doğalgaz kullanımında ise, kombinin aralıklı olarak çalışması yerine, sürekli ama düşük bir seviyede çalışması daha uygun olabilir. Çünkü aralıklı çalışma, duvarların soğumasına ve ısı kaybına neden olur.
  • Son kademede ise, kombiyi sürekli çalıştırmamak gerekir. Sıcaklık ayarlaması yaparken, duvarların ısısını da göz önünde bulundurmak gerekir.
  • Yaşam alanı için ideal sıcaklık 21-22 derece arasındadır, ancak 20 dereceye kadar düşürmek de konforu etkilemez. Bu sıcaklığı korumak için kombiyi düşük ayarda sürekli veya uzun süre çalıştırmak enerji tasarrufu sağlar.
  • Evin az kullanılan bölümlerinde ise 18 derece yeterlidir.
  • Evlerde çift camlı pencerelerin kullanılması, kombi ve peteklerin periyodik olarak bakımının yapılması da ısı verimliliğini artırır.
  • Peteklerde hava oluşması durumunda, havayı boşaltarak peteğin normal şekilde ısınmasını sağlamak gerekir. Doğalgaz olmayan evlerde ise elektrikli ısıtıcı yerine klima tercih edilmelidir. Klimalar elektrikli sobalara göre daha fazla elektrik tasarrufu yaparlar. Klimaların ilk maliyeti daha yüksek olsa da, zamanla bu fark kapanır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.