İşçileri sevinçten hoplatacak Ocak zammı kararı Bakan imzayı attı

İşçileri sevinçten hoplatacak Ocak zammı kararı Bakan imzayı attı
Kamu işçi temsilcilerinin günlerdir itiraz sonuç verdi ve kamu işçilerinin toplu iş sözleşmelerine ek yapıldı. Böylece 230 bin kamu işçisi daha Ocak zammı alabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, eşitlik sağlanması adına kamu işçilerine enflasyon ve maaş zammının toplamından oluşan yüzde 32,57 oranında artış verilmesini içeren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşması Protokolü’nün imzaladığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile ayrı ayrı düzenlenen ek protokole imza attı.

Bakan Işıkhan Işıkhan, törendeki konuşmasında, 2023-2024 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Anlaşma Protokolünün 9 Mayıs 2023'te imzalandığını hatırlattı.

Mayıs'taki sözleşmeyle işçilerin en düşük maaşının 15 bin liraya yükseltildiğini belirten Işıkhan, "Bu 15 bin TL ücretin üzerine 2023 yılı ilk 6 ayı için refah payı dahil olmak üzere yüzde 45 oranında zam yapılmış ve diğer kalemlerde de iyileştirmeler verilmişti." dedi.

BİR AYLIK ÇALIŞMALAR SONUNDA YENİ İMZALAR ATILDI

Işıkhan, işçi konfederasyonlarının toplu iş sözleşmelerinin ücret dönemlerine ilişkin takvim nedeni ile haksızlıklar olduğunu iletmesi üzerine yeni bir ek protokol üzerinde çalıştıklarını ve bugün sonuçlandırdıklarını söyledi.

Mayıs ayındaki enflasyon oranına göre verilen kamu işçi zammının diğer zamlar gibi Ocak ayına göre hesaplanmasına karar verildi.

Kamu işçilerine ocak 2024'te yapılan artıştan, süreleri henüz gelmeyen kamu işçilerinin de toplu sözleşme süreleri içinde yararlanmalarını sağladıklarını belirten Bakan Vedat Işıkhan, yeni dönem toplu iş sözleşmelerinde bir daha söz konusu farklılıkların ortaya çıkmaması için kamu işçileri toplu iş sözleşmelerinin yürürlük tarihinin 1 Ocak 2025 olması yönünde düzenleme yapılmasının da ek protokolle konulduğunu açıkladı.

“KAYBIN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ GİDERİYORUZ”

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay kamuda çalışan işçilerin bir kısmının TÜRK-İŞ'e, bir kısmının da HAK-İŞ'e üye olduğunu söyleyerek "Sayın Bakanımız, bu yaptığınız azımsanacak bir iş değil. Bu 230 bin işçiyi ilgilendiren bir konu. Bu az bir şey değil. Sözleşme başlangıcı ocak ayı olanlar yüzde 32,57 aldı. Ocak ayında sonra sözleşme başlangıçları Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, bu Ağustos ayına kadar devam ediyor. Bu ayda giriş yapan işçinin bu yüzde 32,57 artışı alma imkanIarı yoktu. Ortalama yüzde 10 ila 14 puan arasında kayıp var. Bu kaybın büyük bölümünü, bugün attığımız bu imza ile gideriyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.