AKOM'dan İstanbul için flaş uyarı geldi ‘O ilçelerde lapa lapa kar yağacak’

AKOM'dan İstanbul için flaş uyarı geldi ‘O ilçelerde lapa lapa kar yağacak’
AKOM, İstanbul’da yaşanacak kar yağışı hakkında açıklamalarda bulundu. Özellikle bazı ilçelerde etkili olacak olan kar yağışı konusunda uyarılarda bulundu.

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kısa süreli kuvvetli kar yağışlarının etkili olduğu belirtti.

Ayrıca açıklamada, gece boyunca aralıklarla devam eden yağışlar nedeniyle Silivri ve Çatalca'nın yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 2 ila 5 santimetre olarak ölçüldüğünü ve yağışların bugün de devam edeceğini aktardı.

Bugün öğle saatlerinden sonra Avrupa Yakası’nda Arnavutköy, Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece ilçeleri ile Anadolu Yakası'nda Çekmeköy, Şile ve Beykoz ilçelerinde kar yağışının etkili olacağını, diğer ilçelerde ise karla karışık yağmur ve kısa süreli kar yağışı gerçekleşeceğini bildirdi.

AKOM tarafından yapılan açıklamada ayrıca, Salı günü öğle saatlerine kadar görülecek olan yağışların çoğunlukla karla karışık yağmur şeklinde olacağı, ancak kısa bir süre kuvvetli gök gürültüsü ve şimşek hadiseleri ile ani kar sağanaklarının da yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.