Öğretmenler Meclis kapısına yürüdü Çevik kuvvet izin vermedi

Öğretmenler Meclis kapısına yürüdü Çevik kuvvet izin vermedi
Özlük haklarında iyileştirme isteyen özel sektörde çalışan öğretmenler TBMM’nin Çankaya kapısına yürüyerek seslerini duyurmaya çalıştı. Çevik kuvvet ekipleri öğretmenlerin yürüyüşüne izin vermedi.

Özel sektörde çalışan öğretmenler, özlük haklarının iyileştirilmesini talebi için Milli Egemenlik Parkı’nda toplanarak TBMM’nin Çankaya Kapısına kadar yürüdü.

ogretmenlerozel3.jpg

Özel sektörde çalışan öğretmenler taban maaş hakkının geri verilmesi, insani şartlarda çalışmak, fazla mesai saatleri ücretlerinin verilmesi gibi özlük haklarının iyileştirilmesi için Ankara Milli Egemenlik Parkı’nda toplandılar.

ogretmenozel1.jpg

'ASGARİ ÜCRETLE MEVSİMLİK İŞÇİ GİBİ ÇALIŞTIRILIYORUZ'

Grup adına açıklama yapan bir öğretmen, birçok özel eğitim kurumunda öğretmelere asgari ücret verildiğini belirterek patronların öğretmenleri mahkum etme çabasının bununla da sınırlı olmadığını söyledi.

Özel sektördeki öğretmenlerin çalışma koşullarındaki zorlukları anlatan konuşmacı dengi öğretmenlerin haftada 5 gün çalışırken kendilerine ise haftada 2-3 kez nöbet tutturulduğunu söyledi.

Konuşmacı öğretmen, asla geçinemeyecekler bir ücret karşılığında 12 aylık sözleşmelerle iş bulabildiklerini ve bu şartlar ile durumlarının mevsimlik işçilerden farkız olduğunu dile getirdi.

ogretmenlerozel5.jpg

ÇEVİK KUVVET İZİN VERMEDİ

Grup adına yapılan konuşmanın bitiminde bütün öğretmenler TBMM Çankaya Kapısına yürüdü. Çevik Kuvvet Ekiplerinin öğretmenlere izin vermemesi üzerine ise polis ve öğretmenler arasında arbede yaşandı.
Meclis'e yürüyemeyen öğretmenler ise Milli Egemenlik Parkı'ında beklemeye başladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.