Yeni bir düzenlemeye gidildi 2024 Aile destek ödemeleri güncellendi

Yeni bir düzenlemeye gidildi 2024 Aile destek ödemeleri güncellendi
2024 yılında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birçok ürün ve hizmete zam geldi. Bu zamlardan etkilenen Aile Destek Ödemeleri de yeni bir düzenlemeye tabi oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, asgari ücretin üçte birinden daha az gelir elde eden dar gelirli ailelere yönelik sosyal yardımların ocak ayında artırılarak yapılacağını duyurdu. Bu yardımlar, ihtiyaç sahibi ailelerin hayat standartlarını yükseltmeyi ve ekonomik sıkıntılarını azaltmayı amaçlamaktadır.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Bakan Göktaş, bu ay sonuna kadar ihtiyaç sahibi ailelere 4 milyar TL'lik bir ödeme yapılacağını açıkladı. Bakan Göktaş, programın başladığı günden bu yana 64,3 milyar TL'lik bir kaynak aktarıldığını da vurguladı. Açıklamasında;

"Değişen yaşam koşullarına uyum sağlamak için sosyal destek programlarını güçlendiriyoruz. Toplumun her kesimine adil bir hizmet anlayışıyla yaklaşıyor, herhangi bir ayrım yapmadan destek sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖDEME MİKTARLARI DEĞİŞTİ

Aile Destek Programı, gelir düzeyi düşük olan ailelere maddi destek sağlamak amacıyla devlet tarafından verilen bir sosyal yardımdır. Bu program kapsamında, ailelerin gelirine göre farklı miktarlarda ödeme yapılmaktadır. Ödeme miktarları şu şekildedir:

- Aylık geliri 450 TL veya daha az olan aileler 1.250 TL
- Aylık geliri 450 TL'den fazla ama 911,15 TL'den az olan aileler 1.100 TL
- Aylık geliri 911,15 TL'den fazla ama 1372,30 TL'den az olan aileler 950 TL
- Aylık geliri 1372,30 TL'den fazla ama 1833,45 TL'den az olan aileler 850 TL

Aile Destek Programı'ndan yararlanmak isteyen aileler, e-Devlet Kapısı üzerinden veya bulundukları ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurabilirler. Başvuruların değerlendirilmesi ve ödemelerin yapılmasıyla ilgili bilgiler, resmi kaynaklardan duyurulacaktır. Bu programdan faydalanabilmek için, ailelerin belirlenen gelir sınırlarını aşmamaları gerekmektedir

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.