Kur'an-ı Kerim'de adı geçiyor Tüketene ömür katıyor Saksıda bile yetiştirebilirsiniz

Kur'an-ı Kerim'de adı geçiyor Tüketene ömür katıyor Saksıda bile yetiştirebilirsiniz
Özellikle kış aylarında öksürüğe bire bir iyi gelmesi ile sıkça tüketilen taze zencefil birçok faydasının yanında kilo vermeye de destek oluyor. Kuran'da adı geçen bitkilerden olan zencefil için çok para vermek istemiyorsanız evde kendiniz de yetiştirebilirsiniz.

Soğuk kış aylarının vazgeçilmez iyileştiricisi taze zencefilin kilosu 250 lira ile 500 lira arasında değişiyor. Ancak 250 gramlık bir zencefil size bir aylık bir kullanım sağlayabilir. Ancak zencefile para ödemek istemiyorsanız ya da organik yetiştirmek istiyorsanız saksı içinde de yetiştirebilirsiniz...

Kuran'da geçen yiyecekler arasında olması nedeni ile de şifa deposu olduğunu inanılan taze zencefil bilim dünyasının da sıklıkla dikkatini çekiyor.

Kuran'da İnsan suresinin 17. ayetinde geçen zencefilden özellikle içecek olarak bahsedilmiştir. Kuran'da zencefil için "Orada onlara, içlerindeki içeceğe zencefil katılmış dolu dolu kadehler sunulur." denilmiştir.

Birçok araştırmaya konu olan zencefil hem taze hem de kurutulmuş toz hali ile kullanılıyor.

ZENCEFİL HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR

Taze zencefil en çok soğuk algınlığı ve öksürük için kullanılıyor. Ancak mide bulantısını da engelleyen zencefil hamile kadınların ve kemoterapi gören hastaların çektiği mide bulantılarını engellemek için de kullanılıyor.

Zencefil son zamanlarda ise kilo vermek isteyen hanımların gözdesi olmuş durumda.

İnsan vücudunda mucizevi etkileri bulunan zencefil metabolizmayı hızlandırarak yağ yakmaya destek oluyor. Sindirimi kolaylaştıran zencefil aynı zamanda bağırsak florasını da yeniliyor.

Zencefilin iyi geldiği diğer rahatsızlıklar arasında romatizma, grip hata adet sancısı bulunuyor.

zence.jpg

EVDE ZENCİFİL YETİŞİR Mİ?

Eğer evde saksı içinde zencefil yetiştirmek isterseniz öncelikle 40-50 santim derinliğinde bir saksı edinmelisiniz. Kök bir bitki olan zencefil için derin toprak gereklidir. Hasar almamış irice bir kök zencefil alın. Satın aldığınız zencefilin üzerindeki geç bozulması için sürülen koruyu maddeyi yok etmek için ılık suda bir gün bekletin. Daha sonra çıkararak nemli bir ortamda 4-5 gün bekletin.

zence1.jpg

Zencefile dikkatlice baktığınızda boğum yerlerinde minik tomurcuklar olduğunu göreceksiniz. Zencefili boğum kısımlarından kırıp, tomurcuklu kısmı yukarı bakacak şekilde saksıya ekin. Üzerine çok bastırmadan toprakla kapatıp can suyu verin.

Zencefil soğuk havayı sevmediği için ekimi bahar aylarında yapın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.