SGK'dan genç girişimcilere özel teşvik 1 Yıl boyunca destek sağlanacak

SGK'dan genç girişimcilere özel teşvik 1 Yıl boyunca destek sağlanacak
Türkiye, genç girişimcileri desteklemek için yeni bir teşvik programı başlattı.

Genç Girişimci Teşviki, Türkiye'de gençlerin iş kurma ve işletme geliştirme potansiyellerini artırmak için tasarlanmış bir programdır.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Genç Girişimci Teşviki, kendi işini kurmak isteyen veya kuran gençlere devlet tarafından sağlanan bir destektir. Bu destek sayesinde genç girişimciler, sigorta primlerinin bir kısmını ödemekten muaf tutulurlar. Ancak bu teşvikten yararlanmak için bazı şartlar vardır:

- Sigortalının işini kendisinin yapması veya yönetmesi gerekir.
- Sigortalının mükellefiyeti 18 yaşından önce başlamışsa, 18 yaşını doldurduktan sonra 1 yıl boyunca teşvikten faydalanabilir. 18 yaşından sonra mükellef olanlar ise 29 yaşına kadar teşvikten yararlanabilir.
- Sigortalı, zaten faaliyette olan bir işletmeye ortak olamaz veya akrabalarından bir işletme devralamaz. Bu durumda teşvik hakkı kaybolur.
- Sigortalının eşi veya çocukları, ölümü halinde işletmeyi devralırlarsa, teşvik hakkı devam eder.

Bu şartlara uygun olan genç girişimciler, Genç Girişimci Teşviki'nden yararlanarak kendi işlerini kurabilir ve büyütebilirler.

45454484847.jpg

TEŞVİK HAKKINDA

Genç girişimcilere yönelik bir teşvik uygulaması bulunmaktadır. Bu teşvik sayesinde, genç girişimcilerin BAĞ-KUR primleri 1 yıl boyunca devlet tarafından ödenmektedir. Bu primler asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır. Örneğin; 2023 yılında bu teşvikten faydalanacak bir genç girişimci, temmuz ayından başlayarak her ay devletten 4.628 TL prim desteği alacaktır.

Genç girişimcilere yönelik devlet desteği, SGK il ve merkez müdürlükleri aracılığıyla başvurulara açıktır. Bu teşvik, Türkiye'deki gençlerin ekonomiye katkıda bulunmalarını ve iş hayatında daha aktif roller almalarını sağlamayı hedeflemektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.