Kenya'daki sel felaketinde can kaybı 142'ye yükseldi

Kenya'daki sel felaketinde can kaybı 142'ye yükseldi
Kenya'da şiddetli yağışların yol açtığı selde hayatını kaybedenlerin sayısı 142'ye ulaştı.

Kasım ayından bu yana devam eden yoğun yağışlar, Kenya'yı sel felaketiyle boğdu. Kenya hükümetinin açıklamasına göre, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 142'ye yükseldi. 37 bölge selin etkisi altında kalırken, 460 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ülkenin en uzun nehri olan Tana Nehri'nin taşması sonucu 6 bin 500 hektarlık tarım arazisi sular altında kaldı. Yağışların güneyde devam etmesi beklenirken, kuzeyde şiddetinin azalması öngörülüyor.

Somali'de ise Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yapılan açıklamada, şiddetli yağışların neden olduğu selde hayatını kaybedenlerin sayısının 100'e ulaştığı, yaklaşık 750 bin kişinin evsiz kaldığı ifade edildi. Güney Batı, Galmudug, Puntland, Hirshabelle, Jubaland ve Benadir bölgeleri en çok etkilenen yerler arasında yer aldı. Bu felaket, Somalililerin açlık ve yetersiz beslenmeyle mücadele ettiği bir dönemde meydana geldi.

2023 Somali İnsani Müdahale Planı'nın gereksinimlerini karşılamak için 2,6 milyar dolardan fazla bütçe oluşturulmasına rağmen yalnızca yüzde 42'si finanse edilebildi. Yardım kuruluşları, mevcut ve yeni ihtiyaçları karşılamak için ek kaynaklara ihtiyaç duyduklarını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.