Haluk Özdil 'Yüzde 90 ihtimalle olacak' diyerek açıkladı 'Fiyatı 950 lira birden artacak'

Haluk Özdil 'Yüzde 90 ihtimalle olacak' diyerek açıkladı 'Fiyatı 950 lira birden artacak'
Araştırmacı yazar Haluk Özdil, altına yatırım yapanları heyecanlandıracak bir tahmin yaparak uyarılarda bulundu.

Gram altın haftanın ilk işlem gününü 2040 TL seviyesinden kapatarak rekor kırdı. Çeyrek altın ise günü 3472 TL seviyesinden tamamladı.

Araştırmacı yazar Haluk Özdil, altın fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından kişisel Youtube kanalında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

pj7dbe-x.jpg

Büyük devletlerin altına yatırım yaptığını belirten Özdil, her kriz ortamından fiziki altının en güvenli liman olduğuna dikkat çekti.

Özdil, altın fiyatlarının baskın altına alınması için mevduat hesaplarının kullanıldığını buna rağmen altının yükselişini sürdürdüğünü belirtti.

thumbs-b-c-a108e9ee2a111c8e2dbaab9330199540.jpg

Altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özdil, altında patlama döneminin henüz başlamadığını vurgulayarak “Fay henüz kırılmadı. Enerji toplandı artık kırılması bekleniyor. 31 Mart seçimlerinden hemen sonra altının yükselişini izleyeceğiz. Türkiye son dönemde an çok altın alımı sırasında dördüncü sırada. Dolar ileride bir kağıt parçasını dönüşecek.” Dedi.

Kağıt parçasına dönüşmeyecek tek şeyin altın olduğunu vurgulayan Özdil “Yılsonu itibariyle 3 bin lirayı görmemiz muhtemel. Yüzde 90 ihtimalle bu rakamı göreceğiz.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.