Ünlü ekonomist kıyamet senaryosunu kalem kalem açıkladı 'O vergi yılda 4 kez alınacak'

Ünlü ekonomist kıyamet senaryosunu kalem kalem açıkladı 'O vergi yılda 4 kez alınacak'
Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından vatandaşları bekleyen yeni ek vergileri kalem kalem açıkladı.

Vatandaşlar, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerin ardından hükümetin atacağı ekonomik adımlar merakla beklerken ünlü ekonomist ve yazar Şeref Oğuz seçim sonrası atılacak adımlara ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

seref-oguz-kimdir-14027864-9277-amp.jpg

Sözcü Tv yayınlanan “Para Politika” programına katılan ünlü ekonomist Şeref Oğuz, yerel seçimlerin ardından vatandaşları bekleyen kıyamet senaryosunu açıkladı.

Yerel seçimlerin ardından KDV’den MTV’ye varana kadar ciddi zamlar geleceğini belirten Oğuz “Birincisi motorlu taşıtlar vergisi, geçen yıl 2 kere alındı ama bu iki kere olmakla kalmayacak yılda 3 ya da 4 kereye çevrilme ihtimali üzerine çalışılıyor.” Dedi.

Oğuz, vatandaşlara 90’lı yılları hatırlatacak verginin daha kapıda olduğu belirterek “1600 cc’den büyük araçlara ağır vergiler gelecek ve 90’lı yıllardan hatırlanacak olan bir vergi daha geliyor. O da kazanmadığın paranın vergisi biz ona peşin vergi diyoruz. Devlet kazanabilirsin çünkü benim paraya ihtiyacım var diyor banknot aracılığıyla yapınca enflasyon şişiyor. Dolayısıyla devlet ben senden alıyım diyor. Böylelikle ekonominin üçte ikisi kayıt dışına itiliyor.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.