Dev şirket para dağıtacak 'Son tarih belli oldu'

Dev şirket para dağıtacak 'Son tarih belli oldu'
Türkiye’nin en ünlü şirketleri arasında yer alan Türk Traktör (TTRAK) Kamuya Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile kar payı (temettü) dağıtacağını açıkladı.

Borsa İstanbul’da işlem gören Türk Traktör (TTRAK) tarafından Kamuya Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen bildirim ile temettü ödemesine ilişkin ayrıntılar açıklandı.

borsa-istanbul-1478165.jpg

Dev şirket tarafından KAP’a yapılan bildirimde 27 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında alınan karara göre yatırımcılarına hisse başı net 56,66 TL net temettü dağıtılacağı duyuruldu. Şirket, 3 Nisan 2024 tarihinden önce hesabında hisse olanlara temettü ödemesini yapacak.

TEMETTÜ NEDİR?

Temettü, bir şirketin karından hissedarlara dağıttığı kısmı ifade eder. Şirketler, yıllık olarak karlarının bir kısmını temettü olarak hissedarlara ödeyebilirler. Bu ödeme genellikle hisse senedi olarak yapılır, yani şirketin sahip olduğunuz hisse senedi başına ödediği bir miktar paradır. Temettü miktarı genellikle şirketin performansıyla ilişkilidir ve hisse senedi sahiplerine yatırımlarından kâr payı sağlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.