Mert Başaran’dan yatırımcılara kritik uyarı ‘Borsa da hisse senedi alanlar dikkat’

Mert Başaran’dan yatırımcılara kritik uyarı ‘Borsa da hisse senedi alanlar dikkat’
Ünlü ekonomist Mert Başaran, küçük yatırımcıya borsa uyarısında bulundu.

Ünlü ekonomist Mert Başaran, borsada hisse almak isteyenlere önemli uyarıda bulundu.

Milyonlarca yatırımcı maddi birikimini değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Borsa da yaşanan yükselişlerin ardından 9 bin seviyesini aşması dikkat çekti. Bu neticede borsa da tercih edilen yatırım araçları arasında yerini aldı.

REKOR SEVİYEYE GELDİ

Merkez Bankası’nın faiz artırımı politikasında son olarak sabit tutma kararı açıklanmıştı. Ekonomik anlamda enflasyon ve kur dengesini sağlamaya çalışan bu politikalar neticesinde borsada iniş ve çıkışlar yaşanıyor. 8 bin seviyesinde bulunan borsa bir anda 7 bin seviyesine kadar düşüş yaşadı. Ancak son yükselişler ile rekor seviyesine geldi. Borsa anlık olarak 9 bin 194 seviyesinde işlem görüyor.

hisse-999.jpg

BAŞARAN: HİSSE SENEDİ DÜŞTÜĞÜNDE ALINIR

Ünlü ekonomist Mert Başaran borsada hisse almak isteyen vatandaşlara kritik uyarıda bulundu. Bir vatandaşın ‘Borsada hisse almak mantıklı mı?' sorusuna Başaran, “Şu anki seviyede ben olsam almam. 2 ay önceki gibi endeksler düşer ise o zaman alırım. Şu an acile getirmeye gerek yok. Küçük yatırımcının hisse alacağım takıntısından vazgeçmesi gerekiyor. Küçük yatırımcı lütfen bunu unutmasın hisse senedi İlla her gün alınacak bir şey değildir. Hisse senedi düştüğünde alınır” dedi.

mert-basarandan-kazandiran-yatirim-tavsiyesi-dolar-ve-altin-yerine-bunu-onerdi-123123-1698910971.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.