Perakende devi iflasın eşiğinde '150 şubesinin kapısına zincir vuracak'

Perakende devi iflasın eşiğinde '150 şubesinin kapısına zincir vuracak'
Pandemi sonrası ekonomik sıkıntılar yaşayan ünlü perakende zinciri 150 şubesini kapatma kararı aldı.

Pandemi sonrası yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle iflas eden ve küçülmeye giden şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Dünyaca ünlü perakende zincirlerinden Macy's yaptığı açıklama ile 2026 yılına kadar 150 mağazasını kapatacağını duyurdu.

im-790955.jpg

Şirket, tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada yeni strateji çerçevesinde 2026 yılına kadar yaklaşık 150 verimsiz mağazanın kapatılacağı ve kaynaklarını daha etkin kullanma hedefine odaklanacağı belirtildi. Ayrıca, şirketin lüks pazara yönelik stratejisine daha çok önem verecek bu pazardaki varlığını güçlendirmeyi planladığının altı çizildi.

Perakende devi geçtiğimiz günlerde yaptığı bir diğer açıklama ile 2,350 çalışanını işten çıkarmaya karar verdiğini açıklamıştı.

ONLARCA MİLYON DOLAR ZARAR ETTİ

Macy’s tarafından yılın son çeyreğine ait bilanço açıklandı. Şirket tarafından açıklanan bilançoya göre geçtiğimiz yılın son çeyreğin 71 milyon dolar zarar gördü. Şirketin satış rakamları 2023 dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,7 düşüşle 8,1 milyar dolara geriledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.