Ünlü banka yüzlerce şubesini kapatıyor 'Milyonlarca müşteriye büyük şok'

Ünlü banka yüzlerce şubesini kapatıyor 'Milyonlarca müşteriye büyük şok'
Postbank, şube ağını genişletme stratejileri doğrultusunda önümüzdeki yılın sonuna kadar yaklaşık 1800 iş ortağı şubesini kapatmayı planlıyor.

Postbank müşterileri önemli bir değişiklikle karşı karşıya. Başlangıçta sadece 250 şubenin kapatılacağı tahmin ediliyordu, ancak şimdi müşterilerin dikkate alması gereken yaklaşık 1.800 şube kapatılacak.

Almanya'da Postbank 2025'ten İtibaren Bankacılık Hizmetlerini Sonlandırıyor

MÜŞTERİLER İÇİN DEĞİŞİKLİK

Postbank sözcüsü konuyla ilgili olarak şunları söyledi, "Bir süredir müşterilerin bankacılık işlemlerini giderek daha fazla internet üzerinden gerçekleştirdiğini ve nakitsiz ödeme oranının arttığını gözlemliyoruz. Bu çerçevede banka, ortak mağaza sayısını azaltmaya karar verdi."

Bu karar, yaklaşık 1800 şubeyi etkilemektedir. Ortak şube ağının zayıflamasıyla birlikte, tüketici danışma merkezi, yerel yetkilileri bu boşluğu doldurmaları konusunda teşvik ediyor.

Postbank ve Deutsche Bank'taki müşteri verileri risk altında! – ALMANYA HABERLERİ

Çünkü Brandenburg gibi eyaletlerdeki tüketici koruma kuruluşları, "bankacılık hizmetlerinin sunumunda olumsuz etkilerden" endişe ediyor.

Ancak Postbank sözcüsü Handelsblatt'a yaptığı açıklamada müşterilerin alternatiflere yönelebileceğini vurguladı: "Amaç, önümüzdeki birkaç yıl içinde nakit tedarikinde harici üçüncü taraf ortaklar ağını daha da genişletmek"

Postbank: Kunden können am Wochenende nicht auf Konten zugreifen

Postbank'a göre, müşteriler 6.000 Cash Group ATM'sinden nakit para çekebilirken, tüketiciler ayrıca birçok süpermarket ve eczaneden ek ücret ödemeden para çekebilme imkanına sahip.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.