Emekli maaşından refah payı kalkıyor mu? İletişim Başkanlığı'ndan flaş açıklama

Emekli maaşından refah payı kalkıyor mu? İletişim Başkanlığı'ndan flaş açıklama
Emekli maaşlarındaki refah payı sisteminin kaldırılacağı yönündeki haberler kamuoyunda büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. İletişim Başkanlığı'ndan konu ilgili açıklama geldi.

Emekli maaşlarındaki refah payı sisteminin kaldırılacağı yönündeki haberler kamuoyunda büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Emekli maaşlarındaki refah payı sisteminin ortadan kaldırılacağı ile ilgili iddialar gündeme bomba gibi düştü. Kamuoyunda infial yaratan konu ile ilgili İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

REFAH PAYI KALKIYOR MU?

Basında yer alan haberleri yalanlanarak "Emekli maaşlarında önümüzdeki süreçte kesinti yapılması da söz konusu değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik yapılan manipülatif haberlere itibar etmeyiniz" açıklamasında bulunuldu.

"Memur ve memur emeklileri için uygulanan refah payı sisteminin ortadan kaldırıldığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktır. Dolayısıyla bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi emekli maaşlarında önümüzdeki süreçte kesinti yapılması da söz konusu değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik yapılan manipülatif haberlere itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-02-27-151428.png

MİSAFİR VERGİSİ İDDİALARINA YALANLAMA

Öte yandan yine bazı basın yayın organlarında yer alan, “Misafir vergisi geliyor” iddiaları da İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı. Konu ile ilgili, “Kira geliri olan mal sahiplerinin beyanname vererek vergisini ödemesi gerekmektedir. Konutta ikamet eden sakinlerin dışında, evde başkalarının misafir edilmesinden kaynaklı herhangi bir vergi alınması söz konusu değildir. “Misafir vergisi” adı altında magazinselleştirilerek kamuoyunda paylaşılan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.