Naci Görür o ilde 7 ve üstü deprem olabileceğini işaret etti: "Bu bölge er geç depremle sınanacak"

Naci Görür o ilde 7 ve üstü deprem olabileceğini işaret etti: "Bu bölge er geç depremle sınanacak"
Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa'da gerçekleştirilen bir konferansta yaptığı konuşmada, bölgenin aktif fay hatlarına dikkat çekti. Görür, bu fayların 7.0 büyüklüğünde depremler meydana getirebilecek kapasitede olduğunu belirtti.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Naci Görür, Manisa'da gerçekleştirilen bir panelde yaptığı konuşmada şehrin sismik güvenliğinin artırılmasının önemine işaret etti. Prof. Dr. Görür, Manisa'nın aktif fay hatlarına sahip bir bölge olduğunu ve bu fayların 7.0 büyüklüğünde depremler üretebilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti.

kapak-2024-04-19t085544-vejy-cover.jpg

"Manisa Depreme Hazır mı?" başlıklı panelde konuşan Görür, Manisa'nın jeolojik yapısının deprem riskini artırdığını, fay hatlarının şehrin çeşitli topografik bölgelerine yayıldığını ve bu durumun horst ve graben arazi yapısıyla ilişkili olduğunu ifade etti. Ayrıca Manisa'nın bir graben alanı üzerine inşa edildiğini ve bu nedenle yüksek sismik aktiviteye maruz kaldığını söyledi.

lc.jpg

Naci Görür, Manisa'nın "graben" diye adlandırılan çöküntü alanı üzerine kurulduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "Manisa, aktif fay hatları üzerinde kurulu ve 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip. Bu tektonik yapıda depremler mutlaka olur. Bugün olmazsa yarın olur. Er geç bu bölge depremle sınanacaktır."

"Deprem dünyanın nabız atışlarıdır. Deprem olmazsa dünya ölür. Deprem dünyanın yaşadığını gösterir. Ama biz depremin kucağına oturur, gerekli önlemleri almazsak öldürür bizi. İş bu kadar açık."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.