Erdoğan'ın müjdesinin ne olduğu belli oldu Hangi emekli kaç TL seyyanen zam alacak

Erdoğan'ın müjdesinin ne olduğu belli oldu Hangi emekli kaç TL seyyanen zam alacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana mitinginde sarf ettiği "Daha ne müjdeler vereceğiz bekleyin" sözleri birçok kesimde farklı şekilde anlaşıldı. Ekonomist Özgür Erdursun ise Erdoğan'ın sözlerinin nasıl okunması gerektiğini açıkladı.

Açıklamaları ile adından söz ettiren SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana mitinginde yaptığı müjde açıklamasını yorumladı.

Staj ve Çıraklık mağdurları Erdoğan'ın 'Daha ne müjdeler vereceğiz, bekleyin' sözlerini kendi mağduriyetlerini ortadan kaldıracak bir düzenleme yapılacağı şeklinde algılarken Özgür Erdursun, bu açıklamanın seyyanen zammın habercisi olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından staj ve çıraklık mağduru çok sayıda kişinin paylaşımda bulunmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kötü haberi vermiş, Staj ve Çıraklık Mağdurları'na yönelik herhangi bir çalışmaları olmadığını söylemişti.

emekigulen.webp

Emekliye yapılan son yüzde 49.25'lik zam vatandaşların gözünde bir karşılık bulmazken emekliye verilecek 3 bin liralık ikramiye de toplumda hayal kırıklığı yaratmıştı.

HANGİ EMEKLİYE KAÇ TL SEYYANEN ZAM VERİLECEK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın staj ve çıraklık mağdurlarının attığı sloganlar üzerine "Daha ne müjdeler vereceğiz" yanıtı birçok kesimin umutlanmasına neden olmuştu. Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Özgür Erdursun, konuya ilişkin dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

Özgür Erdursun, Erdoğan'ın daha ne müjdeler vereceğiz sözlerinin tamamen emekliye verilecek seyyanen zam olarak anlaşılması gerektiğini söyledi. Erdursun'a göre 31 Mart seçimleri öncesinde seyyanen zam dışında hiçbir düzenlemenin emeklilerin yaşadığı hayal kırıklığını tamir edemeyeceğini savundu. Erdursun her kesim emekliye aynı oranda seyyanen zam verileceğini belirtti.

parahesap.jpg

Seyyanen zam verilmeyecek gibi davranmanın bir politika gereği olduğunu söyleyen Erdursun, Erdoğan'ın kararlı sesinden ise seyyanen zam üzerine bir çalışma olduğunun anlaşıldığını öyledi.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM NE KADAR OLACAK?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, EYT ile birlikte emekli sayısının çok arttığını bu nedenle memurlara yapılan 8 bin liralık seyyanen zam kadar bir zammın emeklilere verilemeyeceğini söyledi. Özgür Erdursun, emeklinin seyyanen zammının 2 bin TL ile 4 bin TL arasında olabileceğini söyledi. Özgür Erdursun'un söylediğine göre seyyanen zammı Bağ Kur emeklisi, SGK emeklisi ya da emekli sandığı emeklisi olarak fark gözetilmeden eşit şekilde verileceğini vurguladı

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.