THY binlerce eleman alacak Yüksek maaşlı personel başvuruları alınmaya başlandı

THY binlerce eleman alacak Yüksek maaşlı personel başvuruları alınmaya başlandı
Birçok bakanlık personel alım ilanı verirken özel sektörde de işçi alımları devam ediyor. THY de 5 bin yeni personel alımı yapacaklarını duyurdu. THY'de çalıştırılmak üzere yüksek maaşlı, part time ve full time elemanlar alınacak.

Bir havacılık şirketinde çalışmayı hayal eden gençlere THY'den güzel bir haber geldi. Türk Hava Yolları 5 bin kişilik personel alımı yapacaklarını açıkladı. THY alımları için başvuru şartları da belli oldu.

THY YÜKSEK ÜCRETLE ELEMAN ALIMI YAPACAK

Türk Hava Yolları 5 bin kişilik personel alımı için başvuruların başladığını duyurdu.

Peki THY personel alımlarına nasıl başvuru yapacaksınız? Kimler hangi şartlarda THY bünyesinde çalışabilecek?

thy2.webp

Hayalinde havacılık sektöründe çalışmak bulunan gençlerin THY ilanına başvurmak için 10 Mart 2024 tarihine kadar vakti bulunuyor.

THY hem tüm zamanlı hem de üniversite öğrencileri arasından yarı zamanlı personel alımı yapacak.

PART-TİME ÖĞRENCİ ALIMI YAPILACAK

THY Take-Off 101 programı kapsamında, üniversitelerin 3. ve 4. sınıf öğrencilerine bir fırsat sunuyor. 1 Ocak 1998 yılı doğumlu olanlar, 2025 yılında 4 yıllık bir üniversiteden mezun olabilir durumda olanlar bu ilana başvuru yapabiliyor. Adaylardan iyi derecede İngilizce bilmeleri bekleniyor. Kurum adayları yeniden bir İngilizce sınavına tabi tutacağını önceden bildiriyor.

thyyy.jpg

Adayların 30 saatlik bir çalışmaya hazır olmaları ve haftada en az 2 gün çalışacakları belirtiliyor. Çalışmalar ise THY'nin İstanbul Merkez Ofisi'nde olacak.

YENİ MEZUN YA DA LİSANS SON SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN ŞARTLAR

Son sınıf ya da yeni mezun adayların da ileri derecede İngilizce bilmeleri şartı aranıyor. Adayların daha önce THY'nin herhangi bir kolunda çalışmamış olması gerekiyor. Son sınıftaki öğrencilerin ise Eylül 2024 tarihinde mezun olabilir durumda olmaları bekleniyor.

GELİR YÖNETİMİ PERSONELİ İÇİN ÖZELLİKLER

1 Ocak 1990'dan sonrasında doğmuş olan adaylar için belli bölümlerden mezun olmaları şartları aranacak. Bu bölümler en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin mühendislik, yönetim bilişim sistemleri, istatistik, istatistik ve bilgisayar bilimleri, matematik, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonomi, işletme, iktisat, finansal ekonomi, ekonometri, finans, uluslararası finans, uluslararası ticaret ve ekonomik yönetim işletme, bankacılık, finans, havacılık yönetimi alanlarından olması şartlar arasında bulunuyor.

Bu alanda da iyi derecede İngilizce bilme şartı aranıyor. Başvurular ise 27 Şubat'ta bitiyor. kadar devam ediyor.

YETİŞTİRİLMEK ÜZERE II. PİLOT ADAY ADAYI

31 Aralık 2003'ten önce doğanlar ve 1 Ocak 1994'ten sonra doğan adaylar arasından yetiştirilmek üzere 2. pilot adayları alınacak. Adaylardan bazı fiziksel özellik şartı aranıyor. Adayların 160 cm'den az bir boya ve 195 cm'den fazla bir boya sahip olmaması gerekiyor. Vücut kitle indekslerinin ise 20-30 arasında olması bekleniyor.

2. pilot adaylarının askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitime başladığı tarihten itibaren en az 2 yıl askerlik tehirini taahhüt etmiş olmaları, her hangi bir kurumdan disiplinsizlik nedeni ile çıkarılmamış olmaları ve THY bünyesinde başka bir konumda çalışmamış olmaları gerekiyor.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

THY personel başvuruları "https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar" adresinden elektronik ortamda alınıyor. Her bölüm alım tarihleri değişiklerde tarihlerde sonlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.