Sigarayı bıraktıran gıdalar ortaya çıktı 'Tüketen bağımlılıklarını bir kenara bırakıyor'

Sigarayı bıraktıran gıdalar ortaya çıktı 'Tüketen bağımlılıklarını bir kenara bırakıyor'
Sağlığını düşünüp sigarayı azaltmak isteyenlere müthiş haber geldi. Bazı gıdalar bağımlılığın önüne geçmekte etkili oluyor.

Yapacağınız bazı beslenme tarzı değişiklikleri sigarayı bırakmanızda etkili çözüm oluyor. Uzmanların bahsettiği yiyecek ve içecekler sigara içme isteğinizi alıp götürüyor.

Sigara, pek çok sağlık sorununu getirmesinin yanı sıra kansere yakalanma riskini büyük ölçüde arttırıyor. Bu sebeple uzmanlar sigara tüketiminin azaltılması ile ilgili uyarılarını sık sık yapıyor. Ancak bağımlılık öyle bir etki yapıyor ki, bağımlılar isteseler bile sigaradan uzak kalamıyor.

x.webp

Azaltmanın bile zor olduğu sigarayı bırakmak ise neredeyse imkansız görünüyor. Ancak azaltmak için bazı yiyecekler ve içecekler tercih edildiğinde sorun ortadan kalkabilir ve sigarayı azaltmaya başlayabilirsiniz. Peki, bu yiyecekler ve içecekler neler?

TARÇIN

Sigarayı bırakmak için tarçın kullanmanın etkili olabileceğini söylesek ne dersiniz? Yanlış okumadınız, tarçın sigara içme isteğinizi azaltan bir baharat türüdür. Sağlıklı bir baharat olan tarçın, bir bağımlılık hissini alıp götürmesiyle bilinir. Aynı zamanda tarçın çubuğunu elinizde tuttuğunuzda, bu his psikolojik etkiler yapabilir ve sigara alışkanlığından kurtulmanıza fayda sağlayabilir.

zvcfg.webp

GİNSENG ÇAYI

Kore’nin sevilen çaylarından biri olan Ginseng, enerjinizi tavan yaptırmasının yanı sıra, nikotinin etkilerini azaltmada işe yarıyor. Sigara içmeyi azaltmak isteyenler nikotinin etkilerini vücutta azaltmak için bu çaya başlayabilir ve sigara içme isteğini azaltabilirler.

PATLAMIŞ MISIR

Sigara içenler sigarayı bırakmak istediklerinde ve bir süre uzak kaldıklarında kilo almaya başlarlar. Bu durum, sigaranın yerine konan abur cubur atıştırmalıklardan kaynaklanır. Bu yüzden sigarayı azaltmak istiyorsanız yağsız patlamış mısır tercihinde bulunabilirsiniz. Kilo almamak adına ölçülü ve yağsız aynı zamanda da az tuzlu bir patlamış mısır tercih ederseniz tokluk hissiyle beraber sigara alışkanlığınızı da azaltabilirsiniz.

SÜT ÜRÜNLERİ

Süt ürünleri, sigaranın tadını kötü hissettiren gıdalar arasında yer alır. Beslenme alışkanlıklarınıza peyniri ekleyip miktarını da artırırsanız sigara içme isteğinizin azalması mümkün olur. Sigara içmek istediğiniz her an ağzınıza biraz peynir atarsanız, yoğurt yerseniz veya süt içerseniz sigara içmek istemeyeceksiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.