Sağlık Bakanlığı kura ile atama yapacak Doktor ve eczacıların beklediği takvim açıklandı

Sağlık Bakanlığı kura ile atama yapacak Doktor ve eczacıların beklediği takvim açıklandı
Sağlık Bakanlığı 2024 yılı ilk defa ve yeniden atama kurası için ilan verdi.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman doktor, doktor, uzman diş doktoru doktoru, diş doktoru, uzman eczacı ve eczacı kadrolarına ilk kez yada yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile atama yapılacak.

Kuralar eczacı unvanlı adaylar için 1. yerleştirme ve 2. yerleştirme olarak iki ayrı yerleştirme şeklinde yapılacak. Diğer unvan ve branşlar için sadece 2. yerleştirme işlemi yapılacak.

1. Yerleştirme ile ‘Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu için yabancı dil yeterliliğine sahip eczacı unvanlı personel alımı’ yapılacağı açıklandı.

2. Yerleştirme ile de ‘Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşları için uzman doktor, doktor, uzman diş doktoru, diş doktoru, uzman eczacı ve eczacı unvanında personel alımı’ yapılacağı açıklandı.

KURA BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı'nın kura ile yapacağı atamaların genel esasları Resmi Gazete ilanı ile duyuruldu.

1- Kura başvuruları, https://ekip.saglik.gov.tr adresinden erişim sağlanan Entegre Kurumsal İşlem Platformu -EKİP- üzerinden belirlenen tarihler içinde giriş yapılarak kura başvurusu yapılacak.

2- Münhal kadrolar, kura yeri ve saati ile kura sonucu yerleşenler listesi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden (https://yhgm.saglik.gov.tr) ilan edilerek duyurulacak.

3- Başvuru yapacak adayların kura takviminde belirtilen tarihler arasında EKİP üzerinden başvuru formlarını elektronik ortamda doldurarak tercihlerini kaydedip kesinleştirmeleri bekleniyor.

Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde herhangi bir değişiklik yapılamayacak. Kesinleştirilmeyen başvurular ise bakanlık tarafından dikkate alınmayacak.

2024 YILI ATAMA TAKVİMİ

takviml.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.