Apple'dan elektrikli otomobilleri için flaş karar

Apple'dan elektrikli otomobilleri için flaş karar
Teknoloji devi Apple’ın elektrikli otomobil üretim çalışmaları hakkında yeni bir karara imza atıldı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, elektrikli otomobil üretim çalışmalarını sonlandırma kararı alarak bu birimdeki çalışanlarına yeni görevler verme yoluna gitti. Elektrikli araç sektöründeki rekabetin arttığı bir dönemde bu hamle, dikkat çekici.

Şirket içi bir toplantıda üst düzey yöneticiler, elektrikli otomobil üretim çalışmalarını durdurma kararı aldıklarını ve bu birimde çalışanları üretken yapay zeka projelerinde görevlendireceklerini açıkladı. Elektrikli otomobil projesinde görevli yaklaşık 2 bin kişi, donanım mühendisi ve otomobil tasarımcısı gibi farklı pozisyonlarda çalışan personel, diğer Apple birimlerinde iş başvurusu yapabilecekler. Bu kararın kapsamında bazı çalışanların işten çıkarılabileceği belirtiliyor, ancak Apple henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Apple’ın elektrikli otomobil projesi, Tesla’nın elektrikli araçlarına rakip olmak amacıyla başlatılmıştı. Apple, geliştirdiği elektrikli otomobili tüketicilere detaylı olarak tanıtmamış olsa da, halka açık yollarda test edilen araç birçok kez kamuoyunun gündemine gelmişti. Bu ay ABD basınında, Apple’ın elektrikli otomobil geliştirme çalışmalarını sonlandırmayı planladığına dair iddialar yer almıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.