Gram altında sürpriz beklenti ‘Düğün sezonu açılmadan mutlaka bilmelisiniz’

Gram altında sürpriz beklenti ‘Düğün sezonu açılmadan mutlaka bilmelisiniz’
Yeni yıla rekor seviyeleri görerek giriş yapan gram altın fiyatında sular şu an durgunken ilerleyen dönemde beklenmeyen ataklar gerçekleşecek.

Altın yatırımcısı fiyatların ne yönde seyredeceğini merak ediyor. Hızlı bir çıkışla 2024’e giren gram altın fiyatları, son günlerde sabit bir durgunluk içerisine girse de, seyrinin böyle kalmayacağı uzmanlar tarafından da söyleniyor. Peki, yeni dönemde gram altın beklentileri nasıl olacak?

altun.jpg

REKOR SEVİYELERİ TEST EDİYORDU

Altın fiyatları son günlerde fırlayarak rekor seviyelerini test ederken bir anda durgun döneme giriş yaptı. Ons altının geriye gitmesiyle birlikte gram altın fiyatları aradığı desteği bulamayınca ilerleyişine mola verdi.

FED’İN AÇIKLAMALARI ÖN AYAK OLDU

Gram altındaki duraksama dönemine FED’in açıklamaları neden oldu. Aralık ayında yayınlanan FED kararlarına ve açıklamalarına göre 2024 yılında faiz indirimi olabileceği vurgulandı. Ancak, erken faizle ilgili bir bilgi bulunmaması dikkat çekici bir detay olarak yatırımcıların karşısına çıktı.

altini.jpg

Tüm bu gelişmeler sonucunda ons altın gerilemeye başladı. Dolayısıyla gram altın fiyatlarının durağanlığı başladı. Yine de döviz kurlarında yaşanan hareketlilik sonucunda gram altın destek bulabildi.

GRAM ALTIN İÇİN SÜRPRİZ GÖRÜŞ

Evlenecekler, altın yatırımı yapmak isteyenler veya gram altın fiyatını yakından takip edenler gram altının nasıl seyredeceğini merak ediyorlar. Gram altının ne kadar düşebileceği çoğu kişi tarafından sorgulanıyor.

altin-gram.jpg

Gram altının seyri konusunda piyasa uzmanları, sürpriz bir görüş öne sürüyor ve altın şu an durağan gözükse de git gide yükselmesi bekleniyor. Bu görüşlere göre gram altının en düşük seviyesinin 2 bin lira olacağı düşünülüyor. Her ne kadar iniş çıkışlı bir seyir görünse de gram altın fiyatının artacağı tüm uzmanların ortak görüşü oluyor.

altinnnnn.jpg

REKOR BEKLENİYOR

Yeni yılın ilerleyen dönemlerinde artması beklenen gram altının yeni rekor seviyelerine ulaşacağı konuşuluyor. Buna göre evlenecekler ya da yatırım aracı olarak gram altın tercih edecekler için akılda tutulması gereken detay olarak konuşuluyor.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.