İslam Memiş’ten rekor kıracak açıklama 'Ona yatırım yapan her ay kazanacak'

İslam Memiş’ten rekor kıracak açıklama 'Ona yatırım yapan her ay kazanacak'
Ünlü ekonomist İslam Memiş, 2024 yılında en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

Ünlü ekonomist İslam Memiş, yatırımcılara kazandıracak tavsiyede bulundu. İslam Memiş, 2024 yılındaki tahminlerini de tek tek açıkladı.

Pek çok yatırımcı elindeki maddi varlığı değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Bu noktada altın, borsa, döviz ve Bitcoin gibi yatırım araçları dikkat çekiyor. Uzman isimlerin tahminleri de merak ediliyor.

2024 yılında hangi yatırım aracı en çok kazandıracak? Uzman isim İslam Memiş, 2024 yılına ait tahminlerini güncelledi. Memiş, 2024 yılının kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

BORSA REKOR KIRACAK

2024 yılının ilk çeyreğinde BİST 100 endeksinde 9 bin puan seviyesi ile alakalı öngörüsünün devam ettiğinin altını çizen Memiş, “BİST 100 endeksine karşı BİST 30 endeksinin 2024 yılına kıyasla iyi olacağını tahmin ediyorum.” dedi.

"EURO DAHA ÇOK KAZANDIRACAK"

Dolar kurunda sezon sonu 29 70 tahminini bilen Memiş, yeni beklentilerini açıkladı. Memiş, “Bu ay itibariyle 30 TL seviyesine normalleşecek. Yılın ilk çeyreğinde yine 30-34 aralığında Dolar-TL kurunu takip etmeyi sürdüreceğiz. Dolar-TL kurunun 45 lira seviyesine kadar yükselme ihtimali var.” ifadelerini kullandı. Euro-TL kurunda 32,67 TL seviyesini görüldüğünü aktaran Memiş, 2024 yılında dolardan fazla euroda değer artışları olacağını belirterek yatırımcıları uyardı.

dolar.jpg

"BU YIL ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAĞIZ"

Gram altın için rekor tahminde bulunan Memiş, yeni yılın ilk çeyreğinde gram altın tarafında 2 bin 150 ve 2 bin 200 lira bir yükseliş beklediğini açıkladı. Memiş, “Gram altında yılın ortalarında 2 bin 500 ila 2 bin 700 TL seviyesi, daha sonra yıllık bazda 3 bin TL bir hedefimiz var. Gram altında ‘rekor’ kelimesini her ay çok duyacağız. 2024 yılında altın çağını yaşayacağımız için en fazla getiri gram altın tarafında olacağını söyleyebilirim.” dedi.

btc-altin.png

“BİTCOİN’DE BEKLENTİ YOK”

Bitcoin 45 bin dolar seviyesinin üzerinde tutunma çabasında olduğunu söyleyen Memiş, Bitcoin tarafında 38 ila 48 bin bant aralığı geçerliğini koruyacağını, yükseliş trendinin veya boğa piyasasının başladığına dair herhangi bir emare şu anda olmadığının altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.