SSK ve Bağkur emeklisinin kaderi belli oldu ‘Hükümetin maaşlara uygulayacağı formül ortaya çıktı’

SSK ve Bağkur emeklisinin kaderi belli oldu ‘Hükümetin maaşlara uygulayacağı formül ortaya çıktı’
Emeklilerin alacağı zamlı maaşların kaderi kabine toplantısında belli olacak. Masadaki iki ayrı formül ortaya çıktı.

Milyonlarca memur ve emekli Aralık ayı enflasyon oranını bekliyordu. Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 3 Ocak’ta Aralık ayı enflasyon oranını aylık 2,93, yıllık 64,77 olarak açıkladı.

Böylece Memur ve emekli maaşlarında uygulanacak 6 aylık enflasyon farkı da ortaya çıktı. 6 aylık enflasyon farkı 37,57 olarak hesaplandı.

Buna göre SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 37,57 oranında bir zam alırken memur emeklileri yüzde 49,25 oranında bir zam almış oldu.

milyonlari-ilgilendiriyor-memur-ve-memur-emeklisi-maaslari-ne-kadar-olacak-pwec.webp

İşçi ver Bağkur emeklilerinin maaşlarındaki artış memur emeklilerinin altında kalması üzerine gözler 2024’ün ilk kabine toplantısına çevrildi.

Daha önce refah payı verilemeyeceği belirtilen SSK, Bağkur emeklileri kabine toplantısından çıkacak kararı bekliyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, düşük gelirlileri gözden geçireceğine en düşük emekli aylığı ile ilgili bir çalışma yapacağının sinyalini vermişti.

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINA ÇEVRİLDİ

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, emeklilere yapılacak zamlarla ilgili formül ortaya çıktı. Kulis bilgilerine göre, SSK ve Bağkur emeklilerine memur emeklilerinin aldığı yüzde 49,25 kadar bir zam yapılaması söz konusu olabilir.

aca1be5d-korub8iv5dszm4o7c08b.jpg

İkinci bir formülde ise yüzde 37,57 6 aylık enflasyon farkının yüzde 4-4,5 arasında gerçekleşmesi beklenen büyüme rakamının refah payı olarak eklenmesi bekleniyor. Böylece SSK ve Bağkur emeklilere yüzde 41-42 oranında bir zam yapılabilir.

Bu formüllerin önümüzdeki hafta toplanması beklenen kabine toplantısında masaya yatırılacağı öngörülüyor. Milyonlarca emekli gözünü kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamaya çevirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.