Yeni evlenecek çiftlere büyük darbe! Düğün sezonu öncesi gelinlik fiyatları arşa çıktı: 150 bini buluyor

Yeni evlenecek çiftlere büyük darbe! Düğün sezonu öncesi gelinlik fiyatları arşa çıktı: 150 bini buluyor
Düğün sezonu adım adım yaklaşmışken gelinlikçilerde fiyatlar cep yakmaya başladı. Kiralık gelinlik fiyatları bile 8 bin TL ile 150 bin TL arasında değişiyor.

Evlenmek üzere olan çiftlerin en temel ihtiyaçlarından biri olan gelinlikler cep yakmaya başladı. Çiftlerin gelinlikçi önünden bile geçmekten korkmasına neden olan gelinlik fiyatları asgari ücretin katbekat üzerine çıktı. Kiralamak isteyenler için de ucuzluk gelmedi. 8 bin TL’den başlayan gelinlikler 150 bin TL’ye kadar çıkıyor.

1676490562-havio-club-p-svadebnie-saloni-v-starom-oskole-vkontakte-60.jpg

KİRALIK VE SATILIK FİYATLARI ARŞA ÇIKTI

Düğün sezonu yavaş yavaş açılırken, bayram sonrası gelinlikçilerde fiyatlar arttı. Sezonun en beğenilen gelinlikleri arasında yer alan A kesim, balık ve helen modelleri, cep yakan fiyatlara alıcı buluyor. Gaziantep’te düğün sezonu yaklaşırken artan fiyatlar, gelinlik mağazası işletmecisi İlknur Akköz tarafından değerlendirildi.

Gelin adaylarının gelinlikleri daha çok kiralık tercih ettiklerini söyleyen Akköz, şehir dışından gelip gelinlik alanlarınsa kiralamak yerine satın aldıklarını vurguladı. Gelinlik fiyatlarının kiralık olarak 7 bin 900 TL’den başladığını ve 150 bin TL’ye kadar çıktığını dile getiren Akköz, satın almak isteyenler içinse 65 bin TL’den başlayan fiyatlarda üst limit bulunmadığını söyledi.

2919.jpg

RAHAT VE HAFİF GELİNLİKLER TERCİH EDİLİYOR

Bu yılın moda gelinliklerinin hafif ve rahat helen, balık, A kesim gibi modeller olduğunu dile getiren Akköz, özellikle 3D modellere dikkat çekti. Gelinlerin içlerinde rahat hareket edebilecekleri, kabarık olmayan modelleri tercih ettiğinden bahseden Akköz, hafif ürünlerin daha fazla tercih edildiğini söyledi.

Öte yandan çoğu gelinin kiralık düşündüğünü söyleyen Akköz, “Gaziantep'te gelin adaylarımızın yüzde 70'i kiralamayı tercih ediyor. Yüzde 30'luk kısım ise şehir dışından geldiği için daha çok satın almayı düşünüyorlar. Gelinlik kiralama ücretlerimiz 7 bin 900 TL'den başlayıp 150 bin TL'ye kadar devam ediyor. Satın alma durumunda ise gelinlik fiyatlarımız 65 bin TL'den başlıyor ve üst limitimiz bulunmuyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.