Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düğmeye bastı 'Sadece kadınlara her ay 1000 TL verilecek'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düğmeye bastı 'Sadece kadınlara her ay 1000 TL verilecek'
Aile Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre bakanlıktan sadece kadınlara düzenli her ay 1.000 TL yardım yapılacağı açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden alınan bilgiye göre, eşi vefat etmiş kadınlara düzenli nakit yardım programı başlatılacak. Yardımdan yararlanmak isteyenler için şartlar ve detaylar açıklandı.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yardımların "Hanede sosyal güvencesi olmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yönelik" olduğu belirtildi. Başvuruda bulunmak isteyenlerin sadece kimlikleriyle işlem yapabilecekleri vurgulandı. Geçtiğimiz yıl 500 TL olan yardım miktarı bu sene 1000 TL olarak artırıldı.

ÖDEMELER NE ZAMAN YATACAK?

Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar, ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Bakanlık tarafından yapılan son açıklamaya göre, ödemeler her ay için hesaplanacak ve 2 ayda bir hesaplara yatırılacak. Ayrıca, aylık ödeme miktarı 1000 TL olarak güncellendi. Resmi nikahlı eşini kaybeden ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan kadınların bu yardımdan yararlanabileceği duyuruldu.

NEREDEN BAŞVURU YAPILACAK?

Yardımdan yararlanmak için en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurualr yapılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.