Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor ‘Artık bunu yapanın arabasına el konulacak' Yürürlüğe girdi

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor ‘Artık bunu yapanın arabasına el konulacak' Yürürlüğe girdi
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar bugün itibariyle yürürlüğe girecek.

Bundan sonra alkollü araç kullanan sürücülerin arabalarına el konulma kararı alındı.

Polonya'da milyonları ilgilendiren karar bugün yürürlüğe girdi. Bundan sonra Polonya’da artık yasa ile yapılacak trafik kontrollerinde 1,5 promil alkollü olduğu belirlenen tüm sürücülerin araçlarına el konulması kararı alındı.

631ee74b70380e325c9e42ed.webp

1 PROMİL YETİYOR

Herhangi bir trafik kazasına karışan ve yapılan kontrol neticesinde kanında 1 promil ve üzeri alkol olduğu belirlenen sürücüler ile kazaya karıştıktan sonra olay yerini yayan ya da herhangi bir araçla terk eden sürücülerin de araçlarına el konulması yasada yer alıyor.

Eğer sürücü alkollü olarak yakalandıysa ve aracın kendisine ait olmadığı tespit edilirse sürücüye aracın değerinde para cezası kesilecek.

Alkollü kullanılan araç kaza nedeniyle kullanılamaz hale geldiyse yine araca el koymak yerine ise sürücüye aracın mevcut değerinde para cezası verilecek.

trafik-cezalari-635x358fde5e009-8f8c-48e0-8265-d0819d9057f5.jpg

MEVCUT YASADA PARA CEZASI KESİLİYORDU

Polonya'da halihazırdaki yasalara göre 0,2 ile 0,5 arasında alkollü olduğu belirlenen sürücülerin ehliyetine el konuluyor. Ayrıca sürücülere 2 bin 500 zloti de (20 bin TL) para cezası uygulanıyor.

Mevcut yasada alkollü araç kullanan sürücülere çeşitli para cezası uygulanırken, Polonya'da her gün 255 kişi alkollü şekilde trafiğe çıktığı belirtildi.

2023-trafik-cezalari-ne-kadar.jpg

TÜRKİYE’DE CEZALAR NASIL?

Türkiye’de ise karayolları Trafik Kanunu'na göre 2. defa alkol sınırını aşarak trafiğe çıkarsan 8.075 TL para cezası veriliyor. Cezanın yanı sıra aynı şekilde araç trafikten menedilirken ehliyete 2 yıl boyunca el konuluyor.

564x424.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.