Bunu yapan tapu sahipleri yandı ‘Bir anda evsiz kalabilirsiniz'

Bunu yapan tapu sahipleri yandı ‘Bir anda evsiz kalabilirsiniz'
İstanbul’da tapu dolandırıcılarının akılalmaz yöntemi gündeme damga vurdu.

İstanbul’un Çatalca ilçesinde polis ve tapu memurları tarafından gerçekleşen ortak operasyonda, bir vatandaştan hileyle aldıkları 9 milyon liralık arsayı başkasına satmak isteyen 3 şüpheli, suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Dolandırıcılardan birinin kısa süre önce ayağını kırdığı ve koltuk değneğiyle tapuya geldiği belirlendi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul’da kendine ait arsasını satmak isteyen F.Ç. adlı bir kadın dolandırıcıların radarına girdi. Olay 16 Şubat’ta, Çatalca’da gerçekleştiği öne sürüldü. F.Ç. isimli kadın, kendisine ait olan bir arsayı satışa çıkardıktan sonra biri kadın 3 kişi ile 9 milyon lira karşılığında anlaştığı belirlendi. Karşısındaki kişilerin dolandırıcı olduklarını bilmeyen F.Ç., şahıslardan 110 bin lira kapora aldı.

TAPUYU ALDIKTAN SONRA TUZLA BUZ OLDULAR

Dolandırıcılar ayrıca 145 bin lira olan rayiç bedel harcını da yatırarak kadına iletti. Geri kalan kısmın F.Ç.’nin hesabına aktaracaklarını belirterek hep birlikte Çatalca Tapu Müdürlüğü’ne geldi. Kadın, tapu memurunun "paranızı aldınız mı" şeklindeki sorusuna "aldım" şeklinde yanıt verdi ve devir işlemi yaptı. Arsanın tapusunu alan şüpheliler, bankaya giderken paranın geri kalan 8 milyon 890 bin liralık miktarını F.Ç.’nin hesabına yatırmadan tuzla buz oldu.

Dolandırıldığını anlayan F.Ç., durumu polis ekiplerine bildirirken, İhbar üzerine harekete geçen polis, tapu dairesindeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek şüphelilerin eşkalini belirledi.

tapu-sahipleri.jpg

9 MİLYON LİRALIK ARSAYI ÜZERLERİNE GEÇİRDİ

Yapılan araştırmalarda, aynı arsanın tekrar satışı için randevu alındığı anlaşıldı. Bunun üzerine Çatalca Tapu Dairesinde gerekli tertibatlar ve çevre güvenliğini alan polis, pusuya yattı, 9 milyon liralık arsayı üzerlerine geçirdikten sonra başka kişilere satmak üzere tapu müdürlüğüne giriş yapan şüpheli şahıslar, polisten habersiz satışı için tapu işlemine başladı.

2 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

O esnada polis operasyon başlatarak H.Ö.T.(44) ve M.A.(35) isimli dolandırıcılar ile C.B.(23) adlı kadın şüpheli suçüstü yakaladı. Şüphelilerin üzerinden 296 bin 100 lira nakit para çıktı. Suçüstü yakalanan biri kadın 3 şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete getirildi.

Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından 17 Şubat’ta “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan adliyeye geldi. Şüphelilerden C.B. ve M.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, H.Ö.T. adlı zanlı hakkında “adli kontrol hükümleri“ gerçekleşti.

tapu-dolandiricilari-2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.