Evcil hayvanı bunu yapan yüz binlerce lira ödeyecek 'Mahkemeden flaş karar'

Evcil hayvanı bunu yapan yüz binlerce lira ödeyecek 'Mahkemeden flaş karar'
Evcil hayvanı olanların dikkat etmesi gereken bir durum, mahkemeden çıkan kararla belli oldu. Samsun’da bir vatandaş yüz binlerce liralık cezaya çarptırıldı.

Samsun’da bir doktor, havlamasından korktuğu köpekten kaçarken düşerek ayağını kırınca şikayetçi oldu. Golden cinsi köpeğin sahibi ağır bir para cezasına çarptırıldı.

Samsun’da yaşayan 61 yaşındaki esnaf Bülent Petek’in yıllar önce sahiplendiği golden cinsi köpek, esnafın başını derde soktu. Bundan 10 yıl önce yavruyken dükkanının önünde pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğrayan golden cinsi köpeği sahiplenen Petek, sahiplenmeden önce ‘Kont’ adını verdiği köpeğin tedavilerini de tamamladı. Dükkanında ve evinde baktığı köpeğin yaramazlığı Petek’i para cezasıyla karşı karşıya bıraktı.

aw162837-01.jpg

DOKTOR DÜŞÜP AYAĞINI KIRDI

İddialara göre, 29 Ağustos 2017 tarihinde bir tanıdığına misafirliğe giden doktor Ferda Turutoğlu, köpeğin kendisine havlamasından korkarak kaçmaya çalıştı. Bunun üzerine yere düşen doktorun ayağı kırıldı.

Doktor, acılar içinde yere düşerek ayağını kırdıktan sonra köpeğin sahipleri olan Bülent ve Nuran Petek çiftinden şikayetçi oldu.

aw162837-03.jpg

YÜZ BİNLERCE LİRA TUTARINCA PARA CEZASI KARARI

Samsun 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Dr. Ferda Turutoğlu'nun açmış olduğu maddi ve manevi tazminat davasında doktorun lehine karar çıktı. Davacı doktor haklı bulunarak Petek çiftini 285 bin 441 TL maddi tazminat, 30 bin TL manevi tazminat, 21 bin TL karar-ilam harcı gideri, bin 668 TL harç yargılama gideri, 6 bin 515 TL yargılama gideri, 44 bin 816 TL vekalet ücreti ve 17 bin 900 TL vekalet ücretinin yasal faizleri de dahil olmak üzere toplamda 465 bin 976 TL para cezasına çarptırdı.

aw162837-06.jpg

Cezayı duyan Petek çifti, kararı istinafa taşıdı. Ancak çiftin talebi, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından da bozulmadı. İstinaf kararında çiftin başvurusunun reddine hükmedildiği öğrenildi.

YASAL FAİZLERİYLE BİRLİKTE 700 BİN TL PARA CEZASI

Bölge Adliye Mahkemesi'nin 29 Şubat 2024 tarihinde verdiği kararında "Dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda 6100 sayılı HMK'nın 362/1 maddesi gereğince kesin olmak üzere oybirliği ile karar verildi" ifadeleri yer aldı.

Bunun üzerine kesinleşen kararla birlikte davacı tarafından davalı Petek çiftine toplam değeri 549 bin 310 TL olan haciz gönderildi. Yasal faizleri de katıldığında davalı çift yaklaşık 700 bin TL para cezasına mahkum oldu.

aw162837-07-1.jpg

“KÖPEK BAĞLI ŞEKİLDE DURUYORDU”

Hakkında şikayetçi olunan Bülent Petek, kendisinin konuyla ilgili suçu ve ihmali olmadığını belirtti. Petek, “Komşuya gelen bir misafir, köpeğimden korkup kendini duvardan atıp ayağını kırmış. Biz bir ses duyunca el feneri ile mahallede gezdik. Ağacın dibinde ayağı kırılmış bir şekilde yatan Ferda Turutoğlu'nu gördük. Olay anında benim köpeğim bahçede bağlı şekilde duruyordu. Misafirim de şahidim de var” ifadelerini kullandı. Ayrıca olayın üzerinden 1 sene geçtikten sonra dava açıldığını söyleyen Petek, karşı tarafın “köpek ısırdı” diyerek dava açtığını, köpeğinin kimseyi ısırması ya da kovalamasının mümkün olmadığını da ifade etti.

aw162837-04.jpg

Öte yandan herkesin bahçesinde köpek olduğunu, gece kendi köpeğinin olduğunu nasıl gördüğünü bilmediğini, suçun kendisiyle alakası olmadığını da sözlerine ekledi.

Aynı yerde esnaf olan vatandaş Mithat Ulcay ise köpeği 5-6 yıldır tanıdığını ve aynı semtte kendileriyle birlikte yaşadığını, ne bir insana saldırdığını ne de bir kediyi kovaladığını görmediğini söyledi. "Büyük ihtimal bir yanlış anlaşılmadan dolayı böyle tatsız bir olay gerçekleşti" diyen Ulcay, bu köpeğin saldırganlaşabileceğini zannetmediğini de sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.