Kağıthane Belediyesi 60 bin ağaç dikti

Kağıthane Belediyesi 60 bin ağaç dikti
Kağıthane Belediyesi ağaçlandırma çalışmalarına hız verdi. İlçenin çeşitli yerlerine 60 bin fidan ve ağaç dikildi.

Kağıthane Belediyesi, çevreci bir girişimle, 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren ilçede doğan her bebeğin adına bir ağaç dikme uygulamasını hayata geçirdi. Bebeklerin isimleri, dikilen ağaçların yanına özel levhalara yazılarak konuluyor.

aw193945-08.jpg

Ayrıca, ailelerin yaşadığı sokaklara da ağaçlar dikilerek, çocuklar kendi sokaklarında büyüyen ağaçlarla birlikte büyüme fırsatı buluyorlar. Kağıthane Belediyesi tarafından dikilen ağaç türleri arasında ıhlamur, süs armudu, hatmi, süs kirazı, zakkum, süs eriği ve manolya gibi çeşitler bulunuyor.

aw193945-06.jpg

Bu uygulama ile yeni doğan her bebek için Kağıthane'nin yeşil dokusu artırılıyor ve çocuklar doğa bilinciyle büyüme şansı elde ediyor.

aw193945-05.jpg

İlçe genelinde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları yapan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Kağıthane Belediyesi olarak gelecek kuşaklara daha yeşil bir Kağıthane bırakmak amacıyla, doğanın korunmasının yanı sıra yeşilin her tonunun artması için mücadelemize devam ediyoruz. Aynı zamanda Kağıthane’mizde gözlerini açan her bebeğimiz için bir ağacımızı toprakla buluşturuyoruz. Çocuklarımızla beraber ağaçları da büyümüş oluyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.