Faizsiz evlilik kredisi kaç lira? Kimler, nereden kaç taksitle alacak?

Faizsiz evlilik kredisi kaç lira? Kimler, nereden kaç taksitle alacak?
Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, yeni evlenecek çiftlere verilecek faizsiz krediye ilişkin bir açıklama yaptı. Yılmaz bu amaçla bir banka kurulacağını söyledi. Peki yeni evlenecek çiftler kaç lira kredi çekebilecek? İşte evlilik kredisi şartları...

Cevdet Yılmaz, "Aile ve gençlik bankasını kuracağız. Ve aşama aşama bunu etkili bir hale getireceğiz. Gerek doğal gazdan, gerek petrolden, gerekse madenlerden gelen birtakım gelirleri belli bir yüzdesini bu bankamıza aktararak buradan yeni evlenen çiftlere destek olacağız" dedi.

Yeni evleneceklere 150 bin TL faizsiz kredi hangi şartlarda verilecek?

Seçim döneminde sık sık gündeme gelen yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredinin miktarı ve ne zaman verilmeye başlanacağı merak konu olmuştu.

AKP'nin seçim vaatleri arasında bulunan faizsiz kredinin 150 bin TL olacağı belirtilmişti. Ancak ne zaman başlayacağı ise dile getirilmemişti.

Peki yeni evlenen çiftlere faizsiz 150 bin lira evlilik kredisi hangi şartlarda kaç taksit ile verilecek?

Evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini açıklamıştı.

Evlilik kredisiyle ilgili yapılan açıklama:

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir.

Bu üç unsurlu programın Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi ile uyumunu gözetecek, programlar arasındaki dengeyi, çalışma hayatında yer almayı caydırmayacak bir seviyede kuracağız.

Sosyal destek programlarımız ekonomik ve sosyal yan etkileri de dikkate alınarak gözden geçirilecek, aile bütünlüğünü koruyucu ve geliştirici vasfı güçlendirilecektir.

Sosyal yardımlardan yararlanma koşullarını standardize edeceğiz. Annelere olduğu gibi babaların da esnek çalışma imkanlarını genişleteceğiz. Kadın ve erkeğin evlilik bağıyla kurulan aileyi her türlü zararlı eğilimden koruyucu tedbirler alacağız." denildi.

İLK KEZ CEVDET YILMAZ DİLE GETİRDİ: AİLE VE GENÇLİK BANKASINI KURACAĞIZ

Yılmaz, seçim vaatleri arasında yer alan aile ve gençlik bankasına ilişkin, "Karadeniz'de yeni gaz, petrol aramaları, imkanları var. Bu konularda da önemli gelişmeler sağladık. Bu çerçevede de bir aile ve gençlik bankası kurmayı hedefliyoruz. Seçim vaatlerimizden biri buydu. Bu konuda da çalışmalara başladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmaları başlattık. Belli bir aşamaya getirmiş durumdayız. Olgunlaştırdığımızda kanun teklifimizi yeni dönemde Meclisimize sunacağız. Aile ve gençlik bankasını kuracağız ve aşama aşama bunu etkili bir hale getireceğiz. Gerek doğal gazdan, gerek petrolden, gerekse madenlerden gelen birtakım gelirleri belli bir yüzdesini bu bankamıza aktararak buradan yeni evlenen çiftlere destek olacağız. İleriki dönemlerde belki genç girişimcilere buradan daha fazla destek olma imkanlarını da araştıracağız" açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.