Emekli ikramiyesine yüzde 100 zam Özgür Erdursun iktidarın kafasındaki rakamı açıkladı

Emekli ikramiyesine yüzde 100 zam Özgür Erdursun iktidarın kafasındaki rakamı açıkladı
Açıklamaları ile adından söz ettiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emekli ikramiyeleri ile ilgili acı gerçeği açıkladı. Diğer yandan Özgür Erdursun milletvekillerini çileden çıkaracak bir açıklama daha yaptı.

Özgür Erdursun iktidarın emekliye 4 bin lira bayram ikramiyesi vererek çok rahat 'yüzde 100 zam yaptık' diye övünebileceğini söyledi.

SGK ve Bağ Kur emeklilerine yapılan düşün oranlı zam gelen tepkiler üzerine memur emeklilerine yapılan zam oranını eşitlendi. Ancak yüzde 49.25 oranında verilen zam geçim sıkıntısı altında inim inim inmeyen emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamadı. Daha zamlı maaşları ceplerine girmeden eriyen emekliler ise bayramdan çok bayram ikramiyesini beklemeye başladı.

Geçtiğimiz yıl 1000 lira olarak iki bayramda ödenen bayram ikramiyesini gelen tepkiler üzerine 2 bin liraya çıkarmıştı. Emekliler bu yıl yapılacak Ramazan Bayramı ikramiyesinin kaç lira olacağının açıklanmasını beklerken uzmanlardan ardı ardına açıklamalar geliyor.

Açıklamaları ile gündem yaratan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yüzde 49 zam yapılan emekli maaşlarının da çok düşük kaldığını hatırlatarak, eğer emekliye güncel değerinde gerçek bir maaş verildiğini durumda emekliye bayram ikramiyesi diye bir ödeme yapılmasına gerek kalmayacağını söyledi. Özgür Erdursun günümüzde ödenen emekli maaşlarının yapılan değişiklikle olması gereken gerçek emekli maaşlarının çok uzağına getirildiğini söyledi. Erdursun'a göre eğer hükümet kanun değişikliğine gitmeseydi şu an 10 bin lira alan emeklinin aylığının 20 bin TL olacağını, aslında bütün emekli maaşlarını şu an yarısı kadar ödendiğini belirtti.

emekli.jpg

EMEKLİ İKRAMİYESİ HESABI

Emeklilere bayramlarda verilen 2 bin TL olan ikramiyeler kaldırılsın, emekliye güncel değerindeki gerçek emekli maaşları verilsin diyen Özgür Erdursun, emekli ikramiyelerine ilişkin de bir kıyaslama yaptı.

İlk kez 2018’de emekliye bayram ikramiyesi verilmeye başlandığını hatırlatan Erdursun, 2018 yılında net asgari ücret 1.603 TL, bayram İkramiyesinin ise 1.000 TL olduğunu bununda ikramiyenin maaşın yüzde %62.5’ine isabet ettiğini gösterdiğini söyledi.

emeklieli.jpg

Aynı hesabı 2024 yılı yapan Özgür Erdursun durumun ne kadar kötü olduğunu da gözler önüne serdi. 2024 Net Asgari ücret 17.000 TL olduğunu bu rakamın %62.5’inin ise 10.625 liraya denk geldiğini belirten Erdursun ancak geçen yıl ödenen bayram ikramiyesinin maaşın sadece yüzde 12 oranında ödendiğini söyledi.

Özgür Erdursun, iktidarın bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam yapsa bile bu rakamın 3 bin TL olacağını belirterek, yüzde 100 zam yapılsa 4 bin TL, yüzde 150 zam yapılsa 5 bin TL olacağını söyledi.

Erdursun hükümetin emekliye 4 bin lira bayram ikramiyesi vererek, bayram ikramiyesine yüzde 100 zam yaptıklarını kolaylıkla söyleyebileceği ancak önceki senelerdeki zam oranı uygulandığı taktirde emeklinin bayram ikramiyesinin 10 bin 625 lira olması gerektiğini ifade etti.

MİLLETVEKİLLİĞİ EMEKLİLİĞİ KALDIRILSIN

Milletvekili maaşları hakkında da eleştirilerde bulunan Özgür Erdursun her televizyona çıkan siyasetçinin milletvekillerinin maaşlarının tartışılmaması gerektiğini, giderlerinin çok olduğunu söylediğini, tabiri yerindeyse zor geçindiklerini anlattıklarını hatırlattı.

Özgür Erdursun milletvekillerinin hiç de hoşlarına gitmeyecek bir soru sorarak "Madem bir dönem vekil olan neden iki dönem, iki dönem vekil olan neden üç dönem, üç dönem olan neden beş dönem milletvekili olayım diye çabalıyor!" diye konuştu. Paylaşımına #Milletvekiliemekliliğikaldırılsın etiketini ekleyen Özgür Erdursun eleştirisini "Çocuk değiliz her şeyin farkındayız!" diyerek bilitirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.