Limak Çimento halka arzında talep toplama tarihleri ve kaç lot vereceği belli oldu

Limak Çimento halka arzında talep toplama tarihleri ve kaç lot vereceği belli oldu
Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento halka arzında talep toplama tarihleri belli oldu. İşte Limak Doğu Anadolu Çimento'nun halka arzında tüm detaylar...

Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento halka arzında talep toplama tarihleri 14-15-16 Şubat olarak belirlendi.

Limak Doğu Anadolu Çimento’nun halka arz fiyatı ise 16,20 TL olarak belirlendi.

Limak Doğu Anadolu Çimento’nun halka arzı büyüklüğü ise 2,52 milyar lira...

limak.webp

SERMAYA ARTIRIMI VE ORTAK SATIŞI İLE HALKA ARZ

Limak Doğu Anadolu Çimento 8 Şubat 2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) halka arzı onayı aldı.

Yapılan açıklamaya göre şirketin 386 milyon 179 bin 700 lira olan sermayesinin 516 milyon 179 bin 700 liraya artırımı ile ortaya çıkan 130 milyon lira pay ile Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ’nin mevcut ortağı Limak Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ’nin sahip olduğu 25 milyon 930 bin lira nominal değerli (B) grubu pay olmak üzere toplam 155 milyon 930 bin lira pay halka arz olacak.

Şirketin sermaye artırımı ve ortak satışı ile yapılacak halka arzında, pay başına satış fiyatı 16,20 TL olarak belirlendi. Halka arz sonrası şirketin sermayesinin yaklaşık yüzde 30’luk kısmı borsada işlem görmeye başlayacak.

Borsa İstanbul'da, LMKDC koduyla işlem görecek şirket paylarının halka arzı sırasında konsorsiyum liderliğini Halk Yatırım yürütecek.

LİMAK DOĞU ANADOLU ÇİMENTO HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Nüfusu ve yüz ölçümüyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en geniş şehri Şanlıurfa’da kurulu olan Limak Doğu Anadolu Çimento’ya ait Şanlıurfa fabrikasının, 875 bin metrekare açık alanıyla yılda yaklaşık 2,2 milyon ton çimento ve 1,5 milyon ton klinker üretim kapasitesi bulunuyor.

Şirket, halka arzdan gelecek tamamını büyümesinde kullanarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde satışlarını artırmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.