Evi temizlediğiniz süre yarıya inecek Bu yöntemleri 30 yıllık ev hanımları bile bilmiyor

Evi temizlediğiniz süre yarıya inecek Bu yöntemleri 30 yıllık ev hanımları bile bilmiyor
Ev temizliği, birçok kişi için can sıkıcı ve yorucu bir görevdir. Ancak, temizlik uzmanlarının önerileriyle, evinizi hem daha kolay hem de daha sağlıklı bir şekilde temizleyebilirsiniz...

Ev temizliği yapmak zorunda kalmak can sıkıcı olabilir, ama profesyonellerin önerileriyle bu işi daha eğlenceli ve pratik hale getirebilirsiniz! Bu temizlik tüyoları, evinizi hem tertemiz hem de sağlıklı yapmanın akıllıca yollarını gösteriyor. Duş perdesinden tuvalet fırçasına, seramik aralarından nevresime kadar birçok yerde kullanabileceğiniz bu yöntemler, temizlik alışkanlıklarınızı tamamen yenileyecek...

ev-temizligi1.png

TEMİZLİK SÜNGERİNİ MİKROPLARDAN ARINDIRIN

Süngerlerinizi temizlemek için sıcak su ve sirke karışımını kullanabilirsiniz. Bu karışım süngerlerin üzerindeki kirleri ve bakterileri yok eder. Süngerlerinizi bu karışımda 10 dakika kadar bekletin ve sonra iyice durulayın. Böylece süngerleriniz hem hijyenik hem de uzun ömürlü olur.

DERZLERİ BEMBEYAZ YAPACAK O YÖNTEM

Fayans aralarınızda oluşan lekelerden kurtulmak istiyorsanız, işte size pratik bir çözüm: Beyaz mum alın ve fayans aralarına iyice bastırarak sürün. Mum, fayans aralarındaki kirleri kapatacak ve fayanslarınızın daha temiz görünmesini sağlayacaktır.

mraniye-temizlik.jpg

PERDELERİNİZ PARLASIN

Perdelerinizin temizliği için hidrojen peroksit ve su karışımını deneyin. Bu karışım perdelerinizi beyazlatır ve lekeleri çıkarır. Perdelerinizi yıkamadan önce karışımı bir sprey şişesine koyun ve perdelerin üzerine sıkın. Sonra normal şekilde yıkayın ve kurutun. Perdeleriniz yeni gibi parlayacak.

DİŞ FIRÇASINIZI TEMİZLEYEN ETKİLİ YÖNTEM

Diş fırçanızdaki bakterilerden kurtulmanın kolay bir yolu var: Sirkeli su. Diş fırçanızı sirkeli su dolu bir bardağa koyun ve bir süre bekletin. Sonra iyice durulayın. Böylece diş fırçanızı etkili bir şekilde temizlemiş olursunuz.

baakehir-tenizlik.jpeg

SEVİLEN İKİLİ KARBONAT VE SİRKE

Tavada ve çelik tenceredeki lekeleri temizlemek için basit bir yöntem var. Bir bardak su, iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirkeyi bir kasede karıştırın. Bu karışımı lekeli tava veya tencereye boşaltın ve ocağa koyun. 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sonra normal şekilde yıkayın. Lekeler ve kireç izleri kolayca çıkacaktır.

1191515169.jpg

TEMİZ YATAKLARIN SIRRI KARBONAT

Yatağınızın hijyeni için karbonat kullanabilirsiniz. Yatağınızın üzerine karbonat serpin ve 10 dakika bekleyin. Sonra elektrik süpürgesi ile yatağınızı iyice süpürün. Böylece yatağınız hem lekelerden hem de kötü kokulardan kurtulacaktır.

OCAK TEMİZLİĞİNDE YARIM LİMON MUCİZESİ

Ocakta oluşan inatçı lekelerden kurtulmanın kolay bir yolu var: yarım limon. Yarım limonu kesip lekeli bölgelere sürün ve bir süre bekletin. Sonra bir bezle silin. Ocağınız tertemiz olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.