Çillerinden kurtulmak isteyenler dikkat Bir iyi bir kötü haberimiz var

Çillerinden kurtulmak isteyenler dikkat Bir iyi bir kötü haberimiz var
Yüzdeki çiller kişiyi her ne kadar sempatik gösterse de çilli olanlar ömürleri boyunca onlardan kurtulmaya çalışırlar.

Kötü haber eğer yüzünüzdeki çiller doğuştansa çilleriniz yok etmeniz mümkün değil. Ancak çilleriniz güneş kaynaklı ise sıkı bir korunma ile çilleri azaltmak hatta yok etmek mümkün...

Öncelikle eğer yüzünde çil olan biriyseniz yaz kış yüksek korumalı güneş kremi kullanmanız gerektiğini biliyor olmalısınız.

Çiller en çok C vitamini eksiği olan ciltlerin güneşe maruz kaldığında çıktığı biliniyor. Yüzünüzde eksilen C vitamini tarifini paylaşacağımız üç basit kür ile tamamlayabilirsiniz.

ciller.webp

C VİTAMİNİ VE OKSİDAN ZENGİNİ NARENCİYELER

Herkesin evinde kolaylıkla bulabileceği limon, mandalina, portakal gibi meyvelerin suyunu pamuğa birkaç damla sıkarak yüzünüze sürebilirsiniz. Mandalina ve portakalda şeker oranı yüksek olduğun için biraz rahatsızlık verebilir. Ama tonik gibi kullanacağınız limon suyu, yüzde C vitamini tamamladığı gibi fazla yağları da temizler. Narenciye suyunuza birkaç damla havuç suyu ile güçlendirirseniz daha da iyi olur.

limon.webp

KARBONAT VE YOĞURT MUCİZESİ

Karbonat ve yoğurt ikilisi sadece çilleri olanlar değil, yüzünde güneş yanığı izleri kalanlar ve yüzünün rengini biraz açmak isteyenler tarafından da kullanılıyor.

İki yemek kaşığı yoğurdun içine bir tatlı kaşığı karbonat ekleyerek karıştırıp, bu karışımı maske gibi yüzünüze yedirin. 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Ancak yıkarken yüzünüzü ovalamayın. Hafta da bir kez en fazla iki kez yapmak yeterli olacaktır.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesinin uzun vadede çiller ve lekeler üzerinde önemli bir etkisi bulunuyor. İçinde bolca bulunan meyve asitleri nedeni ile yüzünüzdeki eksik vitaminleri kolaylıkla sirkeyle tamamlayabilirsiniz. Bir çay bardağı ılık suya biraz elma sirkesi katıp yüzünüze sürün. Zaten hemen kuruyacaktır. Sürdüğünüzü bile unutabilirsiniz ama yine de yüzünüzü yıkayın. Yüzünüze elma sirkesi sürdüğünüz günlerde güneşten sakının. Sirke yüzünüzün rengini açtığı gibi aynı zamanda da hassaslaşmasına neden olur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.