Ankara'da son anket sonucu açıklandı İşte Mansur Yavaş ile Turgut Altınok arasındaki fark

Ankara'da son anket sonucu açıklandı İşte Mansur Yavaş ile Turgut Altınok arasındaki fark
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, dün açıklanan ankete göre AKP'nin adayı Turgut Altınok'un yüzde 14 önünde olduklarını söyledi. Mansur Yavaş, "Asla rehavete kapılmayacağız" diye konuştu.

Altındağ'da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katılan Mansur Yavaş konuşması sırasında son anket sonuçlarını da açıkladı.


Mansur Yavaş, CHP'nin Altındağ Belediye Başkan Adayı Ramazan Değerli ile birlikte Altındağ'da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı.

Açılış sırasında toplanan kalabalığa karşı bir konuşma yapan Mansur Yavaş, belediye başkanının kentin hem annesi hem babası olduğunu söyledi ve bu nedenle gençlere evladımız diyerek seslendiklerini belirtti.

mansuraltin.jpg

Başkanlığı sırasında hiç kimseye ayrım yapmadığını belirten Mansur Yavaş hiç bir Allah kulunun kendisine oy vermediği için ayrımcılık yaptığını söyleyemeyeceğini belirtti.

Kendisi ile birlikte Ankara'ya huzur geldiğini ifade eden Mansur Yavaş, huzurun bütün projelerden önemli olduğunu söyledi. Mansur Yavaş, proje yapıyorum diyerek halkın parasını işi yaramaz çöp projelere harcamadığını ifade etti.

'SON ANKETE GÖRE DE ÖNDEYİZ'

Konuşmasında dün açıklanan anket sonuçlarına da değinen Mansur Yavaş, "Görünen o ki dün açıklanan ankete göre yüzde 14 öndeyiz. Ama asla rehavete kapılmayacağız. Geçen seçimi kazandık. Ama Belediye Meclis Üye sayımız 148 kişi içinde 40 kişide kaldı. Şimdi benim artık Belediye Meclisi'nde daha çok Belediye Meclis üyesine ihtiyacım var ki rahat edelim. Ankara halkına daha fazla hizmet edebileyim." diye konuştu.

AREA ANKETİNDE ANKARA'DA KİM NE KADAR OY ALIYOR

AREA Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimlerde Ankara için yaptığı anketin sonuçlarını dün açıkladı.

Ankara merkezli şirketin 8-9 Şubat'ta 1.546 kişiyle CATI yöntemiyle yaptığı anketin hata payı +/- 2,49 olarak belirlendi.

Ankete göre CHP'nin adayı ve mevcut Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 46,9 ile birinci sırada yer aldı. AKP-MHP'nin adayı Turgut Altınok ise yüzde 34,8 aldı.

İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım ise kararsızlar dağıtılmadan yüzde 1,5 oy aldı, Yeniden Refah Partisi yüzde 2 oy aldı, Zafer Partisi yüzde 1 oy aldı. İYİ Parti’nin adayı Cengiz Topel’se yüzde 1,7 puanda alabildi

Kararsızlar dağıtıldığındaysa şu sonuç çıktı:

Mansur Yavaş CHP: yüzde 54
Turgut Altınok AKP-MHP: yüzde 40.1
YRP Adayı: yüzde 2.3
Cengiz Topel Yıldırım İYİ Parti: yüzde 1.7
Bartu Soral Zafer Partisi: yüzde 1.2
Diğer: yüzde 0.7

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.