Ekmek yerine yeniyor! bir tek ölüme çaresi yok 'Yaşlanmayı durduruyor yorgunluğu anında bitiriyor

Ekmek yerine yeniyor! bir tek ölüme çaresi yok 'Yaşlanmayı durduruyor yorgunluğu anında bitiriyor
Beslenme düzeninizin sağlıklı besinlerden oluşması bünyenizin hastalıklara karşı daha dirençli olmasına olanak sağlar. Her derde deva olan bu besin tam bir şifa kaynağı...

Manyok bitkisi özellikle Afrika, Latin Amerika ve Asya'da temel bir gıda kaynağı olarak önemlidir. Bu bitki, dayanıklı bir bitki olduğu için çeşitli iklim koşullarında yetiştirilebilir. Bazı yörelerde un haline getirilerek yemeklere katıldığı da bilinmektedir. Alternatif tıp bilimi araştırmaları neticesinde birçok şifası olduğu ortaya çıkmıştır.

whatsapp-gorsel-2023-12-14-saat-11-15-41-dc5eed70.jpg

FAYDASI NEDİR?

Manyokun içinde bulunan C vitamini ve manganez, serbest radikallerin normal hücreler üzerinde zarar verici etkiye neden olmasıyla oluşan oksidatif strese karşı koruyucu bir rol oynuyor.Cilt bakımında da kullanılan manyok kökü, bal ya da zeytinyağı ile karıştırıldığında ölü derileri soyuyor ve cilde aydınlık veriyor.Yaşlanma karşıtı olan manyok, kolajen yüklü olmasının yanı sıra cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı da korur.

TÜKETİMİNDE DİKKATLİ OLUNMALI

Kan şekerini yükselten glisemik indeks, yorgunluğa ve diyabete neden olabiliyor. Aşırı nişasta kullanımı da kan şekeri üzerinde olumsuz etkiye neden olan faktörler arasında yer alıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.