Kadınlara 4 bin tl yardım verilecek mi? 'Bakanlıktan flaş açıklama'

Kadınlara 4 bin tl yardım verilecek mi?  'Bakanlıktan flaş açıklama'
İnternette çıkan ‘başvuran kadınlara 4 bin TL yardım’ haberleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Farklı sitelerde yer alan ve milyonlarca kadını umutlandıran haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı. Başvuru yapan kadınlara verileceği iddia edilen yardımla ilgili bazı internet sitelerinde yer alan konu Bakanlık tarafından gündeme getirildi. Konuyla ilgili detaylı bir açıklama geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin TL yardım" şeklinde duyurulan haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligi-depophotos-1739964.jpg

Bazı internet sitelerinde çıkan haberlerde, “çalışan ya da ev hanımı kadınların başvurması halinde 4 bin TL yardım” alabilecekleri, “tek şartın en az 1 çocuk sahibi olmak” olarak ifade edildiği yer almıştı.

Ancak konuyla ilgili açıklama yapan Bakanlık, bu başlıkla yapılan bir yardımlarının bulunmadığını duyurdu. Bu tür haberlerin tıklanma amacıyla yapıldığını ifade eden açıklamada, herhangi bir bilginin resmi kurumların sayfalarından teyit edilmesi gerektiği de söylendi.

aile-bakani.jpg

‘TIKLANMA AMACIYLA YAPILAN HABERLERİ DİKKATE ALMAYIN’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu haberlerin gerçek dışı olduğunu vurgulayan bir açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin TL yardım: İlk şart var En az 1 çocuk sahibi olmak’ başlığı adı altında internet sitelerinde haberlerin dolaştığı görülmektedir. Bazı basın mensubu arkadaşlarımızın bizleri arayarak bilginin teyidini istemesi üzerine bir açıklama yapma gereği duyduk. Bakanlığımızın bu isim adı altında herhangi bir yardımı bulunmamaktadır. Lütfen ‘tıklanma’ amacıyla yapılan bu tip haberleri dikkate almayınız. Bakanlığımız ve yetkili diğer kurumların resmi sayfalarından açıklanmayan hiçbir bilgiyi teyitlemeden kullanmamanızı rica ederiz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.