Evini satarak o işi kurdu 'Milyonlarca kadına örnek oldu' Yozgatlı annenin başarı hikayesi

Evini satarak o işi kurdu 'Milyonlarca kadına örnek oldu' Yozgatlı annenin başarı hikayesi
7 yıl önce evini satarak o işe girdi. Yaptıkları ile pek çok kadına ilham kaynağı oldu.

Yozgat’ta 7 yıl önce evini satarak açtığı lokantasında iki kadının istihdama kazandırılmasını sağlayan 50 yaşındaki Tülay Uslu, pek çok kadına örnek oldu.

Yozgat’ta evde oturmak yerine iş hayatına atılmaya karar veren 3 çocuk annesi Tülay Uslu (50), oturduğu evini satarak 2016 yılında eşinin de teşvikiyle yöresel yemekler üzerine bir lokanta açtı. Önceleri beyran çorbası ve pöç kebabıyla müşterilerini ağırlayan kadın girişimci Tülay Uslu, çevresinin tavsiyesi üzerine yöresel ev yemekleri yapma kararı aldı. Açtığı lokantada birbirinden leziz yemekleri müşterilerine sunan Uslu, 2 kadına da iş kapısı oldu. Uslu yaptığı girişimle diğer kadınlara da başarı hikayesi ile örnek oldu. Lokantada sadece kadınların çalışırken günlük 4 çeşit yemek müşterilere sunuluyor.

aw098139-01.jpg

KADINLARA ÖRNEK OLDU

Kadın istihdamına katkıda bulunduğunu söyleyen Uslu, Evini satarak lokantayı 7 yıl önce açtıklarını belirtti. Açıldıktan 6 ay gibi bir süre sonra da devletten destek aldığını aktaran Uslu, aldığı destekle iş yerinin malzemelerinin yüzde 70’ini karşıladığını söyledi. Yemeklere anne elinin değdiğini açıklayan Uslu, evde yaptığı yemekleri burada gelen misafirlerimize sunduğunu belirtti. Uslu, “Biz onları müşteri olarak değil misafir olarak görüyoruz ve onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Burada 3 bayan çalışıyoruz, her gün farklı ev yemekleri yapıyoruz. Günlük 3-4 çeşit yöresel yemeklere de yer veriyoruz. Müşterilerimizin her isteğine cevap veriyoruz. Müşterilerimize teşekkür ediyoruz geri dönüşü güzel oluyor. Açıldığımızdan beri kalitemizden ve lezzetimizden ödün vermiyoruz” ifadelerini kullandı.

aw098139-05.jpg

“YEMEKLERİ ÇOK UCUZ”

Lokanta müşterilerinden Ferhat Erdem ise yöresel yemeklerin de bulunduğu lokantaya sürekli geldiğini söyleyerek, mekanda kadınların çalışmasından memnun olduğunu söyledi. Anne yemeklerinin ve Türkiye’nin her yöresinden haftanın bir günü yemeklerin çıktığına değinen Erdem, mekanın temiz ve güvenilir olması nedeniyle tercih ettiğini açıkladı. Yemek ücretlerinin de ucuz olduğunun altını çizen Erdem, “Yozgatlıdan da hak ettiği değeri görüyor diyebilirim. Çalışan kadınlarımızı tebrik ediyorum, emeklerine sağlık” dedi.

aw098139-07.jpg

Müşterilerden Mahinur Öztürk de, haftada bir kez lokantaya uğradığını ve mekanı sevdiğini belirtti. Öztürk, “Yemekleri çok güzel oluyor, leziz ve temiz, özellikle ikramları çok güzel. Gönül rahatlığıyla misafirlerimi buraya getiriyorum, çok memnunum buradan” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.