Yılın en iyi 100 yemeği belli oldu 'Listede 8 Türk lezzeti var'

Yılın en iyi 100 yemeği belli oldu 'Listede 8 Türk lezzeti var'
Dünyaca ünlü yemek ve seyahat rehberi Taste Atlas, ‘Dünyanın En İyi 100 Yemeği’ listesini yayınladı. Listeye 8 Türk yemeği girdi. Listedeki 'Kokoretsi' detayı ise dikkat çekti.

Ülkelerin geleneksel lezzetlerini ön plana çıkaran lezzet atlası Taste Atlas, geride bırakmak üzere olduğumuz 2023 yılının en iyi 100 yemeğini seçti. Kullanıcı değerlendirmelerine göre sıralanan dünya mutfaklarının en leziz yemeklerinin bulunduğu listede 8 Türk yemeği de yer aldı.

En iyi 100 yemeğin arasında listelenen Kokoreç’in ‘Kokoretsi’ adıyla Yunan yemeği olarak listede yer bulması dikkat çekti. Peki, dünyanın en iyi 100 yemeği içerisinde hangi Türk yemekleri var?

picatkahapro.jpg

LİSTENİN İLK SIRASINDA BREZİLYA YEMEĞİ VAR

Taste Atlas (Lezzet Atlası) tarafından hazırlanan 2023 yılının en iyi 100 yemeği listesine birinci sırada yerleşmeyi başaran yemek Brezilya mutfağından ‘Picanha’ oldu. Listeye ikinci sıradan yerleşen yemek Malezya mutfağından ‘Roti Canai’olurken, üçüncü sırada Tayland’ın ‘Phat kaphrao’ yemeği yer aldı.

picanha.jpeg

YILIN EN İYİ 100 YEMEĞİ ARASINDA HANGİ TÜRK YEMEKLERİ VAR?

Taste Atlas’ın yayınladığı en iyi 100 yemek listesine girmeyi başaran leziz Türk yemeklerinin sayısı 8 oldu. Bu yıl kullanıcılar dünya genelinde en çok bu Türk lezzetlerini sevdi. İşte listeye giren Türk yemekleri ve sıralamaları:

cagkebabi.jpg

20. Cağ Kebabı

37. İskender Kebap

38. Mantı

60. Döner Kebap

70. Adana Kebap

72. Mercimek Çorbası

hunkarbegendi.jpg

77. Hünkar Beğendi

89. Tombik Döner

tombik-doner.jpg

YUNAN YEMEĞİ OLARAK LİSTEYE GİREN KOKOREÇ DİKKAT ÇEKTİ

Türk sokak lezzeti olduğu bilinen Kokoreç’in, yılın en iyi 100 yemeği listesine bir Yunan yemeği olarak ‘Kokoretsi’ adıyla 79. sıradan girmesi dikkat çekici bir detay oldu.

Taste Atlas'ın 2023 yılındaki en iyi 100 yemek listesinin tamamı şöyle:

tasteatlas.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.