Artan yemekleri çöpe atmayın'Çözümü tereyağı ve krema...'

Artan yemekleri çöpe atmayın'Çözümü tereyağı ve krema...'
Zaman zaman yemek yaparken ölçüyü fazla kaçırıyorsanız ya da kalabalık misafir sofraları sonrası yemekler artıyorsa bu yöntemi uygulayın...

Yemek yaparken, göz kararı ölçüsü kullananların sık sık şikayet ettiği konulardan biri de yemeklerin zaman zaman artmasıdır. Eğer artan porsiyonlar çok büyükse, tüketilemeyip ziyan olabiliyor. Peki ne yapılabilir?

'ÇÖZÜMÜ TEREYAĞI VE KREMA...'

Et, balık, köfte veya tavuk gibi yemeklerin yan lezzeti olarak tüketilen patates püresi, fazla kaldığında genellikle çöpe dökülüyor. Gastromi uzmanların ifade ettiğine göre artan patetes püresini buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Dondurucu poşetleri yiyecekleri koruyacak bir şekilde dizayn edildiğinden bu şekilde saklamanız da bir sakınca bulunmuyor.Ancak bu noktada bir uyarıda bulunmamamız gerekiyor; Sıcak yiyecekleri hiçbir zaman doğrudan buzdolabınıza veya dondurucunuza koymamalısınız Öte yandan Patates pürenizi dondurmadan önce dondurucu poşetinden veya saklama kabının içindeki havayı tamamen aldığınıza emin olmanız herhangi bir bozulma yaşanmaması için önemlidir.

DAHA UZUN ÖMÜRLÜ OLUYOR

Patatesler kendi başlarına dondurulabilirken, patates püresini krema ve tereyağıyla doldurmak, patateslerin uzun ömürlü olmasını sağlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.