Borsa İstanbul çakıldı 'Yabancılar kapış kapış o hisseleri aldı'

Borsa İstanbul çakıldı 'Yabancılar kapış kapış o hisseleri aldı'
Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcılar tarafından en çok alım-satım işlemi yapılan hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dünü yüzde 2,83 değer kaybederek 7.529,31 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 219,54 puan azalırken, toplam işlem hacmi 82,1 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,93, holding endeksi yüzde 1,88 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en çok kaybettiren yüzde 7,21 ile finansal kiralama faktoring oldu.

Borsa İstanbul’da sert düşüş sürerken günlük bazda yabancı yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği hisseler sırasıyla Batı Ege (BEGYO), Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım (AGROT), Edip Gayrimenkul (EDIP) olarak öne çıkıyor.

Ayrıca, yabancı yatırımcıların satış yaptığı hisseler ise Karsu Tekstil (KRTEK), Gıpta Ofis Kırtasiye(GIPTA), Yeşil GYO (YGYO) olarak kaydedildi.

YABANCILARIN GÜNLERDİR SATIN ALDIĞI 5 HİSSE

Yabancı yatırımcı oranında istikrarlı artış ve azalış gösteren hisseler belli oldu.

Yabancı yatırımcı raporuna göre Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık Turizm Eğitim Hizmetleri ve İnşaat (LKMNH) hisselerinde yabancı yatırımcı oranı son 10 gündür artarken, bu süre Logo Yazılım (LOGO), Milpa (MIPAZ) 9 gün ve Altın Yunus Çeşme Turistik Tesisler (AYCES), Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi (BANVT) hisselerinde ise 8 gün oldu.

Yabancı yatırımcıların istikrarlı şekilde çıkış yaptığı 5 hisse ise Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi (ACSEL), Çimbeton (CMBTN), Doğan Burda Dergi Yayıncılık (DOBUR), Euro Trend Yatırım (ETYAT), Türkiye Kalkınma Bankası (KLNMA) hisseleri oldu. Bu hisselerde yabancı çıkışlarının son 10 gündür devam ettiği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.