KOTON halka arz oluyor 'Yatırımcılar borsada bayram edecek'

KOTON halka arz oluyor 'Yatırımcılar borsada bayram edecek'
Borsa İstanbul'da bir şirket daha halka arz olmak için harekete geçti. Koton Mağazacılık (KOTON), halka arz olmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.

Borsa İstanbul’da halka arz furyasına bir şirket daha ekleniyor. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren ve yurt içinde 241, yurt dışında 192 olmak üzere toplam 433 mağazaya ve 1000’den fazla satış noktasına sahip olan Koton Mağazacılık Tekstil San. ve Tic. A.Ş. (KOTON), Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) halka arz başvurusu yaptı.

Kıraç Galvaniz halka arzda 385.000.000 TL nominal değerli paylarını bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edecek. Şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 45 olarak belirlendi.

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. konsorsiyum liderliğinde yürütülecek halka arzda T1-T2 bakiye kullanılamayacak. Şirketin BIST kodu (#KOTON) olarak belirlendi.

Borsa İstanbul "Yıldız Pazar"da işlem görecek olan şirketin önümüzdeki yeni yılın ilk yarısında talep toplaması bekleniyor.

Şirket tarafından halka arzdan elde edilecek gelirlerin işletme sermayesi, yurt içi ve yurt dışı mağaza açılışları ve yenilemeleri, depo otomasyon yatırımları ile bilgi teknolojileri yatırımları için kullanılması planlanıyor.

KOTON TALEP TOPLAMA NE ZAMAN?

Borsa İstanbul halka arz olacak dev tekstil şirketinin talep toplama tarihleri SPK’nın onay vermesinin ardından belli olacak.

KOTON HALKA ARZ KAÇ LOT VERİR, HANGİ BANKALARDA VAR?

Şirketin halka arzda tahmini kaç lot vereceği ve hangi bankalardan talep toplayacağı onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından belli olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.