Sonbahar yağmurlarından sonra yetişiyor faydaları saymakla bitmiyor 'Vatandaşlar toplamak için ormana akın ediyor'

Sonbahar yağmurlarından sonra yetişiyor faydaları saymakla bitmiyor 'Vatandaşlar toplamak için ormana akın ediyor'
Manisa’nın Salihli ilçesindeki ormanlık alanlarda halk arasında kırmızı mantar olarak tabir edilen kanlıca mantarı bereketi yaşanıyor.

Salihli’de rengarenk doğasıyla birçok güzelliği sunan sonbahar mevsiminde doğada yetişen mantarlar da sofralara bereket katıyor.

Lezzeti ile tercih edilen mantarlar arasında yer alan ve halk arasında kırmızı mantar, kırmızı melki olarak da adlandırılan “Kanlıca Mantarı” bu yıl adeta yağışlarla birlikte mantar severlerin yüzünü güldürüyor.

Salihli’de mantarseveler doğada kendiliğinden yetişen Kanlıca Mantarı için ormanın her karışını geziyor.

aw098443-01.jpg

KANLICA MANTARININ FAYDALARI

Vatandaşlar tarafından toplanan kanlıca mantarının faydaları saymakla bitmiyor. Bağışıklık sistemini, kemikleri ve zihni güçlendiren kanlıca mantarı bunların yanınında kansızlığa ve ağrılara iyi geliyor.

KANLICA MANTARI NASIL PİŞİRİLİR?

Kanlıca mantarı, çeşitli pişirme teknikleriyle, soteleme ve fırınlama gibi birçok yöntemle lezzetli bir şekilde hazırlanabilir. Afiyetle tüketilebilen bu mantar, turşu olarak da kullanılarak bağırsak sağlığına dost bir alternatif sunar. Kızartıldığında ise enfes bir lezzet ortaya çıkar, ancak bu sırada besin değerlerinin azalmasını göz ardı etmemek önemlidir.

aw098443-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.