İstanbul'a kar geliyor İstanbul'a ne zaman kar yağacağı belli oldu

İstanbul'a kar geliyor İstanbul'a ne zaman kar yağacağı belli oldu
İstanbul'da kar ne zaman yağacak diyenlerin merak ettiği soruya yanıt geldi. Meteoroloji hafta sonu için ardı ardına uyarı yaparken İstanbul'a kar yağacağı tarih de belli oldu.

Meteoroloji’den gelen son dakika açıklamasına göre bu hafta sonu İstanbul dahil birçok kentte sıcaklıklar belirgin derecede düşecek. İstanbul'da Bu sabah başlaması beklenen yağışların ise 3 gün sürmesi bekliyor. Sıcaklıklardaki ani düşüş ile birlikte İstanbul'un bir ilçesinde kar yağması bekleniyor.

kar.webp

METEOROLOJİ'DEN 7 KENT İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 7 kent için sarı ve turuncu uyarı geldi. Yarın Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava beraberinde sağanak ve kar yağışını da getirecek. Trakya için kar alarmı yapıldı. İstanbul’da ise bir ilçe için kar alarmı verildi.

Yarın İstanbul ve Trakya bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulunan Meteoroloji vatandaşları uyardı.

karsemsiye.jpg

TRAKYA ÜZERİNDEN KUVVETLİ YAĞIŞ VE SOĞUK HAVA GELİYOR

Edirne ve Kırklareli, bugün sabah saatlerinden itibaren İstanbul ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Kırklareli'nin kuzeyinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) yağış bekleniyor.
Bölgedeki 7 kent için sarı ve turuncu kodla alarm verilirken vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, ani rüzgar ve kısa süreli fırtına ile kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Sabah saatlerinde İstanbul'da etkili olacak olan sağanak yağışın 3 gün devam süreceği belirtiliyor. İstanbul'un da aralarında bulunduğu birçok kentte 6- 9 derece arasında sıcaklık düşüşleri yaşanacak.

İSTANBUL'UN BİR İLÇESİNE KAR YAĞACAK

Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Şen'n, “Cumartesi düşecek sıcaklıkla beraber Trakya, Karadeniz, iç, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Bilecik, Bursa, Düzce, Bolu, Karabük’te karla karışık yağmur ve kar görülecek" demesinin ardından İstanbul'a kar yağacağı tarih de belli oldu.

Cumartesi günü İstanbul'un Çatalca ilçelerinde yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Karın getireceği soğuk hava ise İstanbul'un birçok ilçesinde hissedilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.