Erdoğan talimat verdi 'Emekliler sevinçten havalara uçacak'

Erdoğan talimat verdi 'Emekliler sevinçten havalara uçacak'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesinde milyonlarca emekli için talimat verdi, kamu bankaları kolları sıvadı.

Memur ve emeklinin gözü Ocak 2024’te yapılacak maaş zammında. Yılın son günlerinde milyonlarca vatandaş emekli zammının ne kadar yapılacağını araştırma başladı. TÜİK'in 6 aylık enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte emekli zammı netleşecek. Enflasyon oranının belli olmasıyla SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarının zam oranları da belirlenmiş olacak.

KAMU BANKALARI KOLLARI SIVADI

6 aylık enflasyon verilerine göre netleşecek maaş zammı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklileri sevindirecek talimatı verdi. Geçim sıkıntısı çeken, artan zamlarla birlikte beli iyice bükülen ve kirasını dahi ödemekte zorlanan milyonlarca emekli için düğmeye basıldı. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerine ek ödeme imkanı tanınacak. Ek ödeme fırsatı için Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halkbank kolları sıvadı.

EK ÖDEME YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçim öncesinde verdiği talimat ile başlatılan yeni uygulama kapsamında emeklinin geçim derdini biraz da olsa hafifletmek amaçlanıyor. Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıf Bank, nakit ihtiyacı çeken emekli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek adına ek ödeme yapma kararı aldı.

Kamu bankaları tarafından emekli maaşlarının üzerine eklenecek maaşların, emeklilerin kısa bir süre de olsa rahatlatmasını ve emeklilerin geleceğe daha güvenle bakmalarına sağlaması hedefleniyor.

3 YIL BOYUNCA SÜRECEK

Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halkbank, emekliler için harekete geçti. Emeklilere özel gerçekleştirilen bu ek ödeme kampanyası 3 yıl boyunca sürmesi bekleniyor. Hiçbir şart aranmayan kampanyada 3 yıl boyunca toplamda 9.900 TL'lik ek ödeme desteği fırsatı tanınacak. Bankalar, emeklileri maddi anlamda rahatlatacak.

Bu karar, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank aracılığıyla emeklilere 9.900 TL ek ödeme sağlayacak. Ek ödeme, 15-16-17 tarihlerinde emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.