'Faiz oranları uçuşa geçti' 1 milyon liranın faiz getirisi ne kadar

'Faiz oranları uçuşa geçti' 1 milyon liranın faiz getirisi ne kadar
Vatandaş dar boğazdan kurtulmanın yollarını bankalardan kredi çekmekte buluyor. Faiz oranları da gün geçtikçe artıyor. İşte 1 milyon liranın faiz getirisi...

Vatandaş artan enflasyonla ve her gün zamlanan ürünlerle baş etmenin yolunu bankalardan kredi çekmekte buluyor. Bankaların günlük faiz oranları bile ciddi meblağlara tekamül ederken vatandaşta faiz getirilerini ayrıca merak etmeye başladı.

Bankaların verdiği faiz oranları neredeyse yüzde 60'a dayanmış durumda.

71269.jpgMEVDUAT FAİZLERİ DE YÜKSELİŞTE

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yüzde 35 seviyesinde olan politika faizini hızlı bir karar ile geçtiğimiz ay yüzde 40 seviyesine çıkarmıştı. Söz konusu faiz artırımı, peşinde mevduat faizlerinde yükselişi de getirdi. Yaşanan yükselişin neticesinde bankaların mevduata verdiği faiz getirileri rekor seviyelere ulaştı. Son dakika açıklamalarına göre, 6 aydan uzun süreli olarak parasını bankaya yatırmak isteyen vatandaşlara bazı bankalar, yüzde 60'lara varan faiz imkânı tanıyor.

display-turkey-gettyimages-1016176670-0.jpgASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ULAŞTI

10 milyon lirası olan ve bunu mevduat hesabına yatıran bir vatandaş, 1 günün sonunda 10 milyon lirasından 11 bin 361 TL faiz getirisi sağlamış oluyor. Bu faiz getirisi ile 10 milyon lirası olan bir vatandaş, parasına 41 lira eklerse günde 1 asgari ücret kazanmış oluyor. Asgari ücret görüşmeleri sürerken hali hazırda alınan asgari ücret 11.402 TL'dir. Görüşmelerin ardından netlik kazanacak olan yeni asgari ücret tutarı ise 1 Ocak 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olacak.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083533.png

Aylık olarak ise 363 bin liradan fazla faiz getirisi oluyor. 1 milyon lirasını bankaya yatıran vatandaş ise 1 günün sonunda 1.136 TL'lik faiz getirisi elde etmiş olur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.