Dünyaca ünlü ekonomistten karalar bağlayacak açıklama ‘Türkiye çöküşün eşiğinde’

Dünyaca ünlü ekonomistten karalar bağlayacak açıklama ‘Türkiye çöküşün eşiğinde’
Dünyaca ünlü ekonomi profesörü, Türkiye'nin çöküşün eşiğinde olduğunu açıkladı.

Dünyaca ünlü ekonomi profesörü Daron Acemoğlu, Türkiye'nin çöküşün eşiğinde olduğunu söyledi ve nedenlerini tek tek açıkladı.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyesi, ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, ekonomiyi ve Türkiye'deki gelişmeleri Cumhuriyet'ten Özlem Yüzak'a aktardı.

borsa.jpg

Profesör Acemoğlu, özgürlüklerin kısıtlandığını ve Türkiye’nin geleceğini iyice karanlık gören en parlak gençlerin yurt dışına gitmeye başladığının altını çizdi. Acemoğlu, “Az insan giderse problem yok ama sayı bu kadar çok olunca bu bir çöküşe yol açar ve Türkiye bunun eşiğinde” ifadelerini kullandı.

Acemoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomi programına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Acemoğlu, Türkiye ekonomisini umutlu olmadığını aktarırken, enflasyon bu düzeye çıktıktan sonra indirmenin çok zor olduğunu belirten Acemoğlu, bir tek enflasyonu düşürüp Türkiye ekonomisin düzeltilemeyeceğine ayak bastı. Acemoğlu, “Türkiye’nin... Az önce de bahsettiğim gibi sistem problemi. Türkiye’nin gelişmek için artık önünde çok ufak bir pencere kaldı ama bunları kaçıracağız gibi duruyor. Şu anda bir tek faizleri artırıp yurtdışından bir iki bankadan kaynak getirip bu yapılmaz.” dedi.

acemoglu.jpg

Türkiye’nin teknolojiyi doğru kullanmadığını ve yatırımda çok geride kaldığını belirten Acemoğlu, ağırlıklı yatırımlar inşaat sektörüne gittiğini açıkladı. Kalifiye elemanın olmadığından dert yanan Acemoğlu, Lise altı eğitimi olanların teknolojiyi kullanmakta zorlandığını belirtti. Acemoğlu, “İş yine doğru seçime geliyor. Doğru teknoloji olsa onlar da kullanır; bahçıvanın, işçinin, elektrikçinin kullanacağı teknolojiler de var. Ayrıca politik nedenlerden dolayı özgürlüğün kısıtlanması nedeniyle Türkiye’nin geleceği artık iyice karanlık görüldüğü için en parlak gençler yurtdışına gitmeye başladı. Az insan giderse problem yok ama sayı bu kadar çok olunca bir çöküşe yol açar ve Türkiye bunun eşiğinde..." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.